ІНІЦІАТИВА СІЛЬСЬКИХ СВЯЩЕНИКІВ на Волині: з концертами для парафіян вони відвідали 15 сіл

golobi1

З благословення архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира священики Голобського благочиння завітали у 15 парафій округу з духовнии концертами. Про це повідомив ініціативний ієромонах Ніфонт (Омельчук).

Бажання зустрічі з парафіянами поза богослужінням було озвучено отцями на нещодавно проведеному семінарі апологетів у Голобах.

Стиль і особливості життя людини XXI століття вимагають нових форм спілкування священика зі своєю паствою. Суть же проповіді є незмінною: «Звіщаю ж вам, браття, Євангелію, яку я вам благовістив… що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням, і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням… (1 до Коринфян 15:1-4).

Програма концерту передбачала слово священнослужителів та виконання особливих піснеспівів.

Окрім того, концерт був присвячений збору коштів для активної парафіянки с. Бруховичі Іванюк Лілії. 51-річна одинока жінка потребує заміни двох тазостегнових суглобів, вартість яких сягає до 100 тис. грн. Якщо операцію не провести у найближчий час, Лілія втратить можливість самостійно пересуватися.

Формат духовного концерту виявився цікавим не лише для дорослої аудиторії. Практично в кожному селі були присутні батьки разом з дітьми.

Місіонерські зустрічі по-особливому сприйняли й самі священнослужителі. Висновок став очевидним для усіх: реалії духовного життя парафіян спонукають вивчати подвиг місії проповідників «ранньої» Церкви і повертатися до проповіді азів Православної віри.

За матеріалами Православіє в Україні

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *