КИЇВСЬКА ЄПАРХІЯ. Пасхальна радість, об’єднала одиноких людей похилого віку за спільною трапезою.

IMG_4008 01 травня, в найочікуваніший день всього церковного року, у Престольне свято Кафедрального собору УПЦ, дякуючи небайдужим людям, які об’єднали зусилля, щоб розділити радість Пасхи Христової та подарувати незабутнє свято Великодня для сотні самотніх людей похилого віку в галереї “Соборна” пройшов тадиційний благодійний обід.

Під невидемим куполом собору уже третій рік поспіль в день Воскресіння Христового пройшов святковийIMG_3996 захід в якому поєднуються вітання, концерт  та звісно спільна Пасхальна трапеза. Цього дня за обідом об’єднались люди якими опікуються волонтери просвітницького центру та громада кафедрального собору УПЦ.

Завітав на благодійний обід з благословенням від Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого митрополита Київського та всієї України, ОНУФРІЯ, голова парафіяльної ради Кафедрального собору УПЦ єпископ Бородянський, ВАРСОНОФІЙ:Пам’ятаємо: той, хто ділиться, отримує більше ніж віддає: велику радість у душі та задоволення тим, що від його сьогоднішньої доброї справи хтось став хоч на крапельку щасливіший чи спокійніший. І обов’язково такій людині-благодійнику Сам Господь у потрібний час пошле й Свою велику милість, бо ж ніколи «не оскудіє рука того, хто дає…”

IMG_3948

Особливим подарунком для гостей свята став святковий концерт від учасників клубу авторського мистецтва що діє в рамках студійно – клубної діяльності духовно – просвітницького центру кафедрального собору УПЦ (галерея “Соборна”).

Розпочала святковий концерт православний автор – виконавець, Олена Гарнявая.

IMG_4046

IMG_4139Порадувала пасхальними віршами – вітанями усіх присутніх православна поетеса Людмила Миколаїна Папка.

 

IMG_4171Також цього дня до вітань зі світлим святом Великодня, приєдналась автор – виконавець, Іванна Братусь.

 

Вже вкотре співорганізатором Пасхального свята для соціально незахищених став партнер просвітницького центру – ресторан «Харчевня». Стараннями директора даного ресторану Тетяни Ястребової та її колективу учасники благодійного обіду змогли поласувати смачним частуванням.

директор ресторану “Харчевня”, Тетяна Ястребова
директор ресторану “Харчевня”, Тетяна Ястребова

“Ми повинні проявляти милосердя – для тих, хто поруч!  Ми – звичайні люди, регулярно харчуємося 3-4 раза на добу, наш стіл – гарячий , смачний, вираховуємо калорії. А ще для багатьох з нас існує «важка проблема»: що б таке приготувати смачненьке? Але серед нас є особливі люди, які дуже самотні та мріють про радість спілкування. Сьогоднішній обід є символом реального прикладу служіння ближнім, ”без лишніх слів”. Як було би «по-царські», щоб ми хоча б один раз на місяць, на півроку чи на рік – які в кого фінансові можливості – зі своєї рідної кишені забажали нагодували немічних та покинутих – хто родичами, хто суспільством. А серед них є і ветерані війні, є бабусі, у яких просто трусяться руки і вони не можуть готувати для себе самостійно. Ми спільно з Ксенією, керівником просвітницького центру (галерея “Соборна”), провели уже багато подібних акцій. Я дякую Богові, що він дає мені можливість та бажання в серці, підтримувати такі ініціативи.” –підкреслима, Тетяна Ястребова.

Ксенія Зозуля, керівник просвітницького центру КС УПЦ
Ксенія Зозуля, керівник просвітницького центру КС УПЦ

“В молодості не дуже-то хочеться замислюватися про проблему самотності людей похилого віку. Але вона від цього нікуди не йде. Навіть якщо зараз ви повні сил, а ваше життя нагадує кругообіг самих різних подій, від самотності в старості ви не застраховані. Для того щоб не залишитися самотнім у літньому віці, дуже важливо зберігати активність. Як живе більшість пенсіонерів у нашій країні? Цілими днями сидять вдома, а вихід у поліклініку, магазин або посиденьки на лавочці вважаються чимось незвичайним. Людина стає пасивною, і єдина можливість отримувати нові враження – це надія, що хтось прийде і щось зробить. А це, на жаль, відбувається дуже рідко. Сьогодні ми обєднавшись, намагались привнести в життя більш як ста людей похилого віку, часточку пасхальної радості, яка переповнює наші серця. Я дякую від щирого серця усім волонтерам, учасниками клуб авторського мистецтва за участь у нашій благій справі. Нехай Господь з торицею віддячить Вам за ваше милосердя!” – підкреслила керівник просвітницького центру кафедрального собору УПЦ, Ксенія Зозуля.

Цього дня можна було почути дуже багато добрих слів вітань та підтримки, а перш за все тріумфуюче: «Христос Воскресе!». Благодійники, волонтери, партнери та колектив просвітницького центру – усі разом попрацювали на славу, і своїми діями намагалися зробити дарунок не лише своїм братам та сестрам, але й Самому Воскреслому Спасителю. Адже головне у Великдень – спішити робити добро, своїми справами втілювати у життя те, що заповідував Христос.

За матеріалами сайту: Галерея Соборная

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *