СУМСЬКА ЄПАРХІЯ. Великодні вітання

CIMG56511 травня 2016 року з благословення архієпископа Євлогія благочинний Білопільського церковного округу протоієрей Олександр Кривохижа відвідав Білопільський дитячий будинок-інтернат, де привітав вихованців, персонал зі святом Світлого Христового Воскресіння і побажав, щоб Воскреслий Христос заповнив дітям Своєю любов’ю і теплом відсутню батьківську турботу. Отець Олександр освятив в трапезній великодні харчі і окропив присутніх святою водою. На прикінці директором дитячого будинку були обговорені питання обладнання молитовної кімнати.

Протягом посту в храмі блаженної Ксенії Петербурзької при ЦМЛ №1 проходила благодійна акція «Даруй радість на Великдень!» Для привітання тих, хто опиниться в лікарні у великодні дні.

В ніч з 30 квітня на 1 травня 2016 року в лікарняному храмі були здійснені великодні богослужіння. Після Божественної літургії настоятель і парафіяни храму відвідали пацієнтів, які опинилися в ці святкові дні в лікарні. Привітали 10 відділень, в яких знаходиться близько 170 осіб. В рамках акції отримали подарунки та співробітники лікарні, які працювали в ці пасхальні дні.

5 травня 2016 року з благословення архієпископа Євлогія в актовій залі Сумського єпархіального управління відбулася прес-конференція для представників ЗМІ за підсумками Шостої благодійної акції допомоги онкохворим дітям Сумщини “До Світлого Дня – світлі вчинки”. Акція проводиться спільними зусиллями Сумської єпархії Української Православної Церкви і філії НТКУ «Сумська регіональна дирекція» (попередня назва – Сумська обласна державна телерадіокомпанія) протягом Великого Посту.

СУМСЬКА ЄПАРХІЯ. Благовіщенський ярмарок в рамках благодійної акції «До Світлого Дня — світлі вчинки» (+Список імен онкохворих дітей) 

Загальна сума зібраних коштів станом на 5 травня – 667 714 гривень. Це найбільша сума, яку було зібрано за шість років проведення акції.

Під час акції проводився збір благодійних пожертв, які міг зробити кожен, поклавши кошти до скриньки із логотипом акції у будь-якому православному храмі Сумської єпархії.

Протягом акції було проведено благодійний коцерт, а також дві благодійні ярмарки.

СУМСЬКА ЄПАРХІЯ. В Сумах відбувся благодійний концерт в рамках акції «До Світлого Дня – світлі вчинки»

Цього року до акції долучилися у Афінах: ляльковий театр “People & Puppets’ Svit” дав три вистави, збір з яких спрямований на допомогу онкохворим дітям Сумщини.

Також до акції долучилися на Буринщині: з ініціативи небайдужих людей було організовано збір коштів, які надійшли на рахунок акції.

Організатори акції подякували усім, хто долучився до загальної справи милосердя, а також назвали найважливіші напрямки використання зібраних коштів, щоб надати ефективну допомогу в лікування маленьких пацієнтів.

5 травня 2016 року, в Світлий Четвер, з благословення архієпископа Євлогія духовенство Лебединщини на чолі з благочинним архімандритом Лаврентієм (Кушнірчуком) з пастирським візитом побували в Лебединському психоневрологічному інтернаті, де перебувають понад 150 хворих. Священики звершили молебень, на якому були присутні співробітники та пацієнти закладу. Отець благочинний привітав присутніх з Світлим Христовим Воскресінням, окропив усіх святою водою та передав паски.

На світлому Великодньому тижні двері Успенського храму смт Краснопілля були відчинені для всіх – звершувалися уставні богослужіння, підносилися молитви за мир в Україні, за онкохворих дітей, за упокій душ померлих. Також непоодинокими були прохання по духовну допомогу, підтримку та пораду до настоятеля храму протоієрея Іоанна Дубляка.

Також отець настоятель відвідав стаціонарне відділення Центральної районної лікарні. Віруючі, які за станом здоров’я не можуть відвідувати богослужіння в храмі, сподобилися Святих Таїнств Причастя та Соборування. Батюшка поздоровив хворих з наступаючим святом Світлого Христового Воскресіння, побажав пасхальної радості та одужання.

Також отця Іоанна приймали у себе пацієнти хоспісу. Цей візит в хоспіс на пасхальному тижні є для  пацієнтів і персоналу хоспісного відділення традиційним. Паски, пиріжки, крашанки – це ті подарунки, які щороку передають хворим парафіяни Краснопільського благочиння.

У цьому закладі лише полегшують страждання  – рятують від тілесного болю. Утім, є ще інший біль — душевний. А лікувати душу під силу хіба що священику, – говорить отець Іоанн. -На щастя, на території хоспісу є молитовний куточок, де кожен бажаючий може звернутися до Бога. Але є люди, які майже не підіймаються з ліжок. Але старанно хрестяться, коли отець промовляє молитву.

Лікарі вітають таку соціальну роботу Церкви. І радо зустрічають священика. Батюшка переконаний: його робота недаремна. Люди тягнуться до віри, а відтак – відчувають душевне полегшення. А значить, є сенс приходити у хоспіс знову і знову.

Також настоятель благочинний округу православних церков району, митрофорний протоієрей Іоан Дубляк відвідав Краснопільський психоневрологічний інтернат,  де відслужив пасхальний молебень для підопічних та працівників закладу.

Священник подякував колективу інтернату за турботу про пацієнтів. «Дай Боже, щоб люди, позбавлені здоров’я, позбавлені рідних і близьких, максимально відчували турботу ближніх. Суспільство не може процвітати, якщо воно забуває про людей похилого віку, одиноких та інвалідів. Якщо ми від таких людей відвертаємося, Бог нас карає. А якщо ми дбаємо і піклуємося про них вкладаючи душу, то Бог бачить наші добрі справи», — відзначив Іоан Дубляк. Усіх їх отець Іоан благословив пасхальними крашанками та пасхальними їствами.

***
Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695. Рахунок 26009052753840 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711. Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу.

За матеріалами сайту: Сумської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *