ВІННИЦЬКА ЄПАРХІЯ. Вінницькі священики освятили госпіталь у зоні АТО та доставили гуманітарну допомогу на передову

13292876-1042232412537881-489501195-nСвященики з Вінниці протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов здійснили черговий волонтерський рейс у зону АТО з 23 по 27 травня. Разом із з ними на схід вирушили представники благодійного фонду Союзу десантників України на чолі з головою правління цієї організації Сергієм Буравелем.

Першим пунктом, який відвідали волонтери, був військовий шпиталь у м. Северодонецьку. Цей військовий медичний заклад був заснований на базі 59-го Вінницького мобільного шпиталю, який нещодавно переїхав у Северодонецьк із Сватово. Багато медиків з Вінниччини, зокрема з Вінницького військового медичного Центру Центрального регіону несли службу у цьому шпиталі протягом останніх двох років. Весь цей час протоієрей Олексій Волков, храм якого знаходиться на території Військового медичного центру у Вінниці, регулярно відвідував своїх лікарів, привозив їм гуманітарну допомогу, ліки, побутове та медичне обладнання, а також звершував богослужіння, надавав духовні поради як лікарям, так і пацієнтам.

Нещодавно шпиталь отримав постійні приміщення у Северодонецьку, став стаціонарним військово-медичним закладом, і медики знову запросили о. Олексія Волкова та протоієрея Анатолія Кузнєцова освятити їхній шпиталь. У освяченні також взяв участь клірик Северодонецької єпархії ієромонах Мелетій (Шаповал), який з благословення свого правлячого архієрея архієпископа Северодонецького і Старобільського Никодима буде звершувати тут душпастирське служіння.

Священики двох єпархій – Вінницької і Северодонецької, освятили приміщення шпиталю. Протоієрей Олексій Волков також передав у шпиталь хірургічне обладнання та медикаменти, які були доставлені священиками з Вінницького військового медичного Центру.

Після освячення військового шпиталю священики та миряни-волонтери відправилися у зону бойових дій і побували на передовій – у Пісках та Авдіївці (у т.з. «Промзоні» та на «Коксохімі»). Тут вони передали військовим продукти, м’ясні консерви і солодощі, які зібрали представники БФ Союзу десантників України, а також продукти, які зібрали священики та парафіяни храмів м. Вінниці, Вінницького та Жмеринського районів. Вагомим був внесок у придбання гуманітарної допомоги Вінницького єпархіального управління. Зокрема на кошти єпархії були придбані ліки, засоби гігієни , предмети повсякденного вжитку.

До збору допомоги військовим і до фінансування чергового волонтерського рейсу на схід долучилися підприємці з Вінниччини: Олександр Бедрак, Валерій Владика, Василь Невмивака, Микола Правдюк.

Цього разу у зборі гуманітарної допомоги взяли активну участь вихователі, батьки та вихованці Вінницького дитячого садочка №19. Вони зібрали багато предметів гігієни, одноразового посуду тощо. Але найзворушливішими подарунками для військових стали ляльки-мотанки, ангелятка з бісеру, аплікації і малюнки, зроблені дитячими руками з написами, у яких діти бажають усім мира, закінчення війни і благополучного повернення додому. У свою чергу бійці з «Промзони», де зараз відбуваються важкі бої, написали дітям свої побажання, які найближчим часом священики волонтери привезуть у дитячий садок.

По завершенню поїздки у зону АТО, представники благодійного фонду Союзу десантників України звернулися до митрополита Вінницького і Барського Симеона і висловили свою повагу протоієреям Олексію Волкову і Анатолію Кузнєцову, котрі багато разів приїздили до воїнів на сході України і не тільки привозили необхідні речі на передову, але допомагали бійцям Словом Божим і молитвою.

***

Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695 Рахунок 26001052744448 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711 Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу

За матеріалами сайту: Вінницької єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *