ВОЛИНСЬКА ЄПАРХІЯ. Віряни Рожищенського району зібрали допомогу біженцям, що перебувають у Святогірській Лаврі

IMG_3854-1024x768З благословення митрополита Ніфонта та ініціативи священиків Рожищенського благочиння віряни району вже вдруге зібрали та відправили до Свято-Успенської Святогірської Лаври, що знаходиться в Донецькій області, пожертву для біженців із зони протистояння на Сході країни.    Першу партію допомоги було зібрано в період Великого посту, яку особисто доставили священики Дмитрій Теравський (с. Рудня) та Олександр Гринюк (с. Мильськ). Вдруге пожертву було доставлено з 27 по 30 червня. Священик Дмитрій Теравський спільно із кліриками Шепетівської єпархії Хмельницької області знову особисто возили продукцію та одежу для нужденних.

Пожертву було зібрано в м. Рожище, смт. Дубище, с. Топільне, с. Рудня, с. Копачівка, с. Мильськ, с. Любче, с. Кременець та с. Залісці. Пальним на дорогу, а це близько трьох тисяч кілометрів допомогли Рожищенська Самооборона, підприємці села Рудня та фермер Ерік із села Кроватка.

Варто зазначити, що невеличке містечко Святогірськ, де знаходиться Лавра, з населенням 3 тисячі в розпал протистояння прийняло понад 30 тисяч біженців. Всі турботи пов’язані із розселенням та годуванням взяли на себе саме монахи Святої обителі на чолі із намісником митрополитом Арсенієм. Зараз більшість біженців вже знайшли собі помешкання, або повернулися додому. Та близько 5 тисяч чоловік, серед яких понад 500 дітей,  все ще знаходяться в Святогірську від опікою Лаври.

***

Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695 Рахунок 26009052753840 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711 Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу

За матеріалами сайту: Вольнської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *