РІВНЕНСЬКА ЄПАРХІЯ. На джерелі святої праведної Анни стартував З’їзд дітей з обмеженими можливостями

7ac38f2e2ad546ccd93782869332d12e«Через служіння ближньому досягається служіння БОГУ» – таку назву має перший З’їзд людей із обмеженими можливостями, що організовує Рівненська єпархія.

Понад 30 родин, котрі виховують діточок з обмеженими можливостями, вранці 11 серпня приїхали на джерело святої праведної Анни, що у селі Онишківці Дубенського району.

Зустрічали їх насельниці жіночого монастиря та організатори першого З’їзду дітей з обмеженими можливостями. Відразу по прибутті у церкві на території обителі відслужили молебень перед початком доброї справи, далі дітей разом з батьками та волонтерами відвели для поселення.
Як розповів один із ініціаторів цього заходу протоієрей Василь Начев, ідею підказали самі батьки, у яких є особливі діти:

– Відколи утворився соціальний відділ при Рівненській єпархії, до нас часто почали звертатися із різними проблемами люди. Одного разу прийшов волонтер Олександр Гончарук і розказав про родини з особливими дітьми, більшість з яких живуть у багатоповерхівках. Основна проблема, від якої вони потерпають, – це, насамперед, нестача виходів та виїздів на природу, тому що інвалідні візки з п’ятого, з третього поверхів немає кому знести, а ліфт відсутній. Також часто-густо громадський транспорт відмовляється перевозити на далекі відстані дитину-підлітка у габаритному інвалідному візку. Вивчивши дане питання, наш відділ почав допомагати організовувати виїзди на богослужіння до місцевих монастирів. Далі практика показала, що варто всіх разом збирати не тільки для молитви і духовних бесід, а й для відпочинку.

Загалом, як розповіли організатори заходу, програму з’їзду розробляли кілька місяців, залучали до обговорення не тільки батьків дітей-інвалідів, а й психологів, вчителів, вихователів, котрі мають досвід спілкування з особливими дітьми. Зрештою напрацювання вилились у триденний з’їзд, під час якого збалансовано поєднуватимуть фізичний відпочинок та духовні бесіди зі священиками.

***
Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695 Рахунок 26009052753840 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711. Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу.

За матеріалами сайту: Рівнеської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *