СУМСЬКА ЄПАРХІЯ. Завершено Шосту благодійну акцію “До світлого Дня – світлі вчинки”

img_959813 вересня 2016 року відбулося завершення Шостої благодійної акції “До Світлого Дня – світлі вчинки”, яка проводиться з ініціативи Сумської єпархії Української Православної Церкви та філії НТКУ «Сумська регіональна дирекція» (попередня назва – Сумська обласна державна телерадіокомпанія). До відділення онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні передані дороговартісні лікарські препарати на загальну суму 682 908,12 грн., які були зібрані нинішнього року в ході акції. 

До маленьких пацієнтів та їхніх батьків звернувся секретар Сумської єпархії протоієрей Георгій Тарабан, який привітав їх від імені архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія. Отець Георгій повідомив, що сума пожертв зросла та дозволила закупити для пацієнтів дитячої онкогематології дороговартісні медичні препарати з 13 наіменувань для лікування важких онкологічних захворювань та ускладнень хіміотерапії. Також отець Георгій подякував усім, хто долучився до акції, в ході якої були зібрані кошти, що були витрачені на закупівлю цих ліків.

Лариса Леонідівна Якубенко, яка була співініціатором акції шість років тому на посаді Сумської обласної державної ТРК, у своєму слові також подякувала усім учасникам акції та побажала, щоб спільні зусилля лікарів, батьків та небайдужих співгромадян стали основою успішного лікування та подолання тяжких хвороб.

Оксана Миколаївна Кириленко, заступник генерального директора філії НТКУ «Сумська регіональна дирекція», звернула увагу на постійне висвітлення проблеми лікування онкохворих дітей у засобах масової інформації та створення простору спільної діяльності з надання дієвої, своєчасної та ефективної допомоги дітям, що лікуються у відділенні онкогематології СОДКЛ.

Ліана Кузьмівна Нікітенко, завідувач відділення онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, зазначила особливу важливість проведеної акції, оскільки потреби відділення в медикаментах не забезпечуються за рахунок державних закупівель. Лікар, під безпосереднім наглядом якого відбувається лікування онкохворих дітей, подякувала усім учасникам акції та запросила і надалі допомагати дітям.

Отець Георгій Тарабан звернувся до всіх присутніх із словами пастирської настанови та вручив кожній дитині в благословення від імені Його Високопреосвященства іконочку Божої Матері “Цілителька” та солодкий подарунок, побажав Божої допомоги та укріплення сил на шляху лікування.

За матеріалами сайту: Сумської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *