КІРОВОГРАДСЬКА ЄПАРХІЯ. Священники відвідали літніх одиноких людей

news_big_324051 жовтня, коли весь світ відзначає міжнародний День людей похилого віку,  духовенство Новоархангельського благочиння разом із православною молоддю району відвідали мешканців стаціонарного відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян с. Надлак.
По приїзді гості  занесли подарунки у вигляді харчів у столову, а потім діти, на чолі з отцем Георгієм Маринець (с. Копенкувате), всім роздали квіти – як символ життя, тому що квіти завжди придають святковий настрій.
З вітальним словом до присутніх звернувся благочинний Новоархангельского округу протоієрей Василій Дубина (с. Нерубайка), який поділився своїми роздумами стосовно терміну старість. «…Душа не підкоряється закону тимчасового старіння, вона старіє не тому, що людина багато пережила і їй  багато років. Старіння душі – це процес занепалої природи, який здійснюється по відомих гріховних причинах в результаті накопичення нерозкаяності.
Душевний склад визначається духовним шляхом людини, а не його біологічним віком. Я знаю приклади, коли літні люди переживають духовні проблеми, властиві молодим. І про них ніяк не можна сказати, що у них постаріла душа.
Перш за все у людини, що перебуває поза духовним життям, розпадається мотиваційна сфера. Одна з найсумніших ознак старіння в тому, що людині нічого не потрібно. Коли ж людина живе напруженим духовним життям, то, швидше за все, старість його не наздожене…»
Після урочистого звернення на сцену вийшли діти з театральною постановкою на тему гріх і святість, які яскраво показали для чого Бог створив людину, і як гріх знищує образ Божий.
Наступним по сценарію були запитання стосовно духовного життя, на які з радістю відповів отець Петро Макарук (с. Підвисоке).

Читайте також: Учасники «Асоціації православних сімей» відвідали людей похилого віку

Протоієрей Миколай Гаврилюк розповів про церковні Таїнства, особливо про Покаяння та Причастя. Його розповідь багатьох вразила настільки, що старенькі запросили його наступного разу зі Святими Дарами, щоб самим посповідатися і причаститись.
Після закінчення діти роздали всім присутнім подарунки рушники та іконки Різдва Христового.
Проводжали місцеві жителі гостей з посмішкою і запрошували ще. Звичайно літні люди потребують уваги не тільки цього дня, а і завжди.

За матеріалами сайту: Кіровоградської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *