ВІННИЦЬКА ЄПАРХІЯ. Капелани-волонтери Вінницької єпархії УПЦ повернулися із поїздки в зону проведення АТО

8 лютого священики Вінницької єпархії УПЦ, котрі є капеланами-волонтерами, повернулися з чергової поїздки на Донеччину. Як розповів протоієрей Анатолій Кузнєцов, разом із протоієреєм Василієм Августіновим вони доставили на схід чергову партію гуманітарної допомоги від священиків і вірян Вінницької єпархії, а також від окремих благодійників. 

Передусім відвідали земляків у с. Покровському, передали їм передачі від рідних і поспілкувалися з бійцями. Потім завітали до своїх давніх знайомих з команди «Евакуація 200». Цей підрозділ, що розташований у с. Гірняк, займається доставкою додому тіл загиблих воїнів. Сюди привезли продукти, чоловічу білизну, засоби гігієни, а також п’ять наборів ключів для ремонту автомобілів, які передали митрополит Симеон та вінницькі підприємці. Священики відвідали й місцевий підрозділ Цивільно-військового співробітництва (СІМІС) і залишили багато речей і продуктів для подальшої роздачі офіцерами мирному населенню у т.з. «сірій зоні». Підрозділи СІМІС мають давні дружні стосунки з вінницькими священиками-волонтерами і під час кожної поїздки надають допомогу у доставці вантажу в місця, де він потрібен найбільше.

Отець Анатолій розповів, що кожного разу, буваючи у зоні АТО, він намагається відвідати бійців у Пісках, що знаходиться у безпосередній близькості до Донецька. Цього разу вдалося передати їм окрім іншої допомоги, домашні вареники, зроблені дітьми та їхніми батьками і вихователями з дитячих навчальних закладів сіл Михайлівка і Гуменне Вінницького району, у яких служить о. Анатолій.

Неподалік від с. Піски, на дорозі, є хрест, встановлений на честь загиблих танкістів. Тут священики піднесли заупокійну молитву за усіх загиблих на Донбасі українських воїнів. Після цього заїхали ще у Верхньоторецьке, а також передали частину свого вантажу для земляків з в/ч Національної гвардії 3008, яких зустріли на одному з блокпостів.

Традиційно, окрім допомоги військовим, вінницькі священики передали частину продуктів і солодощі інвалідам і стареньким, які знаходяться у Будинку милосердя в с. Новомихайлівка, куди о. Анатолій також намагається завітати під час кожного відвідання Донеччини. Поспілкувавшись з директором Будинку милосердя і настоятелем новомихайлівського храму протоієреєм Ігорем Кубишиним, отці Анатолій та Василій повернулися додому, щоби передати слова вдячності усім, хто долучився до збору гуманітарної допомоги і одразу розпочати підготовку до наступної поїздки, яка запланована на березень.

За матеріалами: Вінницької єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *