Допомога УПЦ для нужденних на Сході країни

 2 березня 2018 року до Горлівської єпархії, в рамках продовження гуманітарної програми УПЦ «Місія «Милосердя і Примирення»», прибув черговий гуманітарний вантаж. Продуктові та гігієнічні набори в найближчі дні отримають нужденні жителі Донецької області.

     З благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Синодальним відділом УПЦ з соціально-гуманітарних питань було відправлено наступний вантаж гуманітарної допомоги нужденному населенню на Сході України, що постраждало від воєнних дій.
     Ця подія також стала продовженням діалогу, що розпочався під час Круглого столу 20 січня цього року, та у відповідь на звернення президента Петра Порошенка до Української Православної Церкви про гуманітарну підтримку нужденних громадян що, перебувають на непідконтрольних територіях.
     Гуманітарний вантаж прибув на парафії Горлівської єпархії 2 березня 2018 року. Загальна вартість отриманого вантажу становить 1 272 300,05 грн., вагою 21227,55 кг, у кількості 3140 шт. продуктових та гігієнічних наборів, та транспортувався двома фурами.
     Благоотримувачами цієї благодійної допомоги стануть дітки з бідних родин, з неповних та багатодітних сімей, тобто, дійсно, найбільш нужденні. Через храми Горлівської єпархії їм та їхнім батькам видадуть набори, розраховані на одержувачів за трьома віковими категоріями:
     1) від 0 до 1 року — 220 наборів;
     2) від 1 до 3 років — 480 наборів;
     3) від 3 років і більше — 2440 наборів.
     Вже майже п’ятий рік поспіль населенню непідконтрольної Україні території надається гуманітарна допомога під егідою УПЦ. Духовний авторитет Церкви дозволяє передавати допомогу туди, де вона найнеобхідніша, у тому числі, на територію проведення бойових дій. Поширення наборів серед нужденних людей відбувається незалежно від національності, політичних та релігійних переконань.
     Захід було організовано у рамках проекту Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань «Місія «Милосердя і примирення»», що реалізується спільними зусиллями та за підтримки Міжнародної благодійної організації «Diakonie Katastrophenhilfe».
За матеріалами: Синодальний відділ УПЦ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *