ОДЕСЬКА ЄПАРХІЯ. З благословення митрополита Агафангела більше 250 хворих отримали продуктові набори та матеріальну допомогу

8 березня 2018 року з благословення Високопреосвященнішого Агафангела, митрополита Одеського та Ізмаїльського, в Координаційному центрі Одеської єпархії з надання гуманітарної допомоги пройшла чергова благодійна допомога, під час якої понад 250 осіб отримали продуктові набори (кілька кілограмів цукру, круп і макаронних виробів, консерви різних сортів, соняшникова олія та ін.) і фінансову допомогу.

Серед тих, хто отримав допомогу, були вимушені переселенці з охоплених військовими діями східних областей України, члени багатодітних сімей, люди з інвалідністю, самотні пенсіонери, а також численні одесити, які опинилися в скрутному матеріальному становищі.

Крім того, дітям, які прийшли разом з батьками, були вручені іграшки.

Нагадаємо, що вже чотири роки з благословення митрополита Агафангела Одеська єпархія надає постійну гуманітарну допомогу біженцям і нужденним одеситам кілька разів на місяць, видає продуктові набори і посильну фінансову підтримку в Координаційному центрі на Олексіївській площі при храмі на честь ікони Божої Матері «Достойно є».

Весь цей час десятки тисяч людей, що зверталися сюди за допомогою, – писали прохання на ім’я правлячого архієрея Одеської єпархії і розповідали про свої потреби. Кожне таке звернення розглядав особисто митрополит Агафангел, ретельно вникаючи в усі обставини. На кожному проханні Владика писав свою резолюцію, в якій вказував коли і який вид допомоги надати нужденному.

Тільки в минулому 2017 року Одеська єпархія надала гуманітарну допомогу на суму понад 5 млн. грн., роздала понад 130 тонн продовольства, що допомогло десяткам тисяч знедолених людей прожити цей важкий період в їх житті.

За традицією, і в цей Великий піст митрополит Агафангел звернувся до духовенства та віруючих Одеської єпархії із закликом зібрати продукти, одяг, ліки та кошти для передачі в якості пасхального приношення нужденним. Кожна добра людина, хто має бажання взяти участь в цій благій справі, може принести все необхідне в найближчий храм. А потім все зібране буде доставлено в єпархіальний Координаційний центр, де і буде роздано знедоленим.

 

За матеріалами: Одеської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *