ГОРЛІВСЬКА ТА СЛО’ЯНСЬКА ЄПАРХІЯ. «Жайворонки» полетіли до хворих дітей Торецька

Традиція пригощати прихожан жайворонками в день пам’яті сорока мучеників Севастійських на Пантелеймонівському прихід міста Залізне (Артемове) передається з покоління в покоління. Її ввів нині покійний настоятель протоієрей Валерій Ніколенко. Його дружина Світлана пекла жайворонків, а священик роздавав їх після літургії всім, хто молиться. Літургія в цей день в храмі відбувалася завжди, протоієрей Валерій святкував в цей день своє іменини. Після його смерті традиція продовжилася.

В цьому році з благословення настоятеля протоієрея Миколи Ніколенко «жайворонків» спекли в два рази більше, ніж зазвичай, для того щоб порадувати великопісною пташкою дітей, які перебувають в дитячому відділенні лікарні міста Торецьк (Дзержинська).

Після Божественної літургії Передосвячених Дарів перші «жайворонки» Пантелеймонівського приходу «полетіли» порадувати хворих і кинутих дітей. Випічку в дитяче відділення відвезла соціальний працівник храму Тетяна Володимирівна Синенко.

Вона відвідала малюків, які залишилися без батьківського піклування. Одному з них, найменшому – тримісячна хворому хлопчику Олегу – випічку ще не можна, йому парафіяни допомогли придбати ліки для одужання.

За матеріалами: Горлівської и Сов’янської єпархій

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *