ВОЛИНСЬКА ЄПАРХІЯ. Батьки дітей з синдромом Дауна подякували священикам Волинської єпархії за підтримку

21 березня 2018 року, з нагоди проведення Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна, у приміщенні бібліотеки СНУ імені Лесі Українки відбулись збори, ініційовані волинською громадською організацією «Даун-синдром» – об’єднанням батьків дітей з цим діагнозом та іншими особливостями розвитку. З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла, участь у заході взяли троє священиків, котрі постійно супроводжують та підтримують цих людей.

Голова єпархіального відділу у справах молоді ієромонах Ілля (Вишневський), голова просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук та настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці села Воротнів Луцького району протоієрей Михайло Росоловський отримали подяки, підписані очільницею ГО «Даун-синдром» Оленою Мельник – за допомогу дітям з цією генетичною особливістю та небайдужістю до їхніх проблем.

Вперше у світі цей день був проведений у 2006 році, його ініціювали Європейська асоціація Даун-синдром (EDSA) та Всесвітня асоціація Даун-синдром (ІDSA).

У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей з синдромом Дауна, керуючись тим, що обрані день і місяць символічно відображають природу виникнення патології. Березень тому, що синдром Дауна являє собою трисомію (березень – третій місяць року), за 21 хромосомою (тому 21 березня). Синдром відомий ще з 1866 року, його назвали за ім’ям англійського лікаря, який його відкрив та описав, але причини виникнення аномалії були визначені генетиками лише у ХХ столітті.

За матеріалами: Волинської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *