ПОЛТАВСЬКА ЄПАРХІЯ. Благодійний концерт «Улюблені оперні арії, романси і пісні»

23 березня 2018 року, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, у великій залі Палацу культури і творчості м. Горішні Плавні відбувся благодійний концерт «Улюблені оперні арії, романси і пісні» викладача вокалу Полтавської місіонерської духовної семінарії Віти Вікторівни Гажали, організований відділом культури, спорту і туризму Горішньоплавнівської міської ради за підтримки міського голови Дмитра Генадійовича Бикова.

Мета заходу: збір коштів для 59-го військового мобільного шпиталю Збройних Сил України м. Северодонецька.На благодійний концерт завітав міський голова Дмитро Биков, заступник міського голови з гуманітарних питань Надія Угнічева, жителі та гості міста, викладачі та студенти семінарії.

З вітальним словом до присутніх у залі звернувся віце-ректор ПМДС Преосвященніший єпископ Новосанжарський Веніамін: «Дорогі брати і сестри, зараз великопісний період, а це час, коли з-під холодного снігу нашого матеріалізму, пробивається весна людяності, оголення душі і духу. І чудово, якщо нам хтось, чи щось допомагає посилено це відчути. Сьогодні, завдяки нашій професурі скрипкових ключів – шанованих співаків і музикантів ми змогли зняти ще один наносний шар буденності і відчути себе людиною. І подвійно приємно і радісно, що крім музичного катарсису – очищення, ми з вами взяли участь і в не менш важливому для душі кожного з присутніх тут – справі милосердя. Так нам вдалося зібрати матеріальну допомогу у кількості 8 760 гривень для наших співвітчизників, які перебувають на лікуванні у 59-му військовому мобільному госпіталі міста Северодонецька. Окрема подяка відділу освіти, територіальному центру соціального обслуговування “Калина” та відділу культури нашого міста, від яких надійшла майже половина, і кожному, кожному з Вас, хто вміє відчувати прекрасне і в першу чергу переживати за джерело краси в нашому навколишньому світі – людину. Бережи Вас Бог!» – сказав Владика.

Зала, де панувала чудова та піднесена атмосфера, була заповнена вдячними цінителями неповторного світу музичного мистецтва

За матеріалами: Полтавської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *