СУМСЬКА ЄПАРХІЯ. Благодійна акція «До Світлого Дня – світлі вчинки»

Традиційно у Вербну Неділю у Сумській єпархії проводиться загальноєпархіальна благодійна акція «До Світлого Дня – світлі вчинки»: вихованці недільних шкіл продають вироби власного виготовлення і  пісну випічку, а виручені кошти будуть відправленні на лікування онкохворих дітей, про що повідомляє інформаційний ресурс Сумської єпархії.

 У Вознесенському храмі Тростянця проведено благодійний ярмарок

Напередодні великого християнського свята Входу Господнього в Єрусалим у Вознесенському храмі м. Тростянця з благословення Високопреосвященнішого Євлогія, архієпископа Сумського і Охтирського, відслужена святкова всеношна. Після помазання єлеєм віруючі отримали освячену вербу.

У рамках проведення благодійної акції “До Світлого Дня – світлі вчинки” присутні в храмі купували пиріжки, кошти за які – пожертва для онкохворих дітей Сумщини.

***

Пророко-Іллінський храм м. Суми провів благодійний ярмарок

З благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія 1 квітня 2018 року, у свято Входу Господнього в Єрусалим, на території Пророко-Іллінського храму відбувся ярмарок, який проходив у рамках VIII благодійної акції «До Світлого Дня – Світлі вчінкі».

На ярмарку були представлені роботи і пісні ласощі, приготовані вихованцями недільної школи Іллінської церкви. Також у благодійному ярмарку взяли участь небайдужі парафіяни, що зробили свій добродійний внесок. Усі зібрані кошти будуть спрямовані на лікування онкохворих дітей Сумщини.

 ***

Вознесенський храм Лебедина провів благодійний ярмарок

1 квітня 2018 року, в день свята Входу Господнього в Єрусалим, з благословення архієпископа Сумського та Охтирського Євлогія вихованці недільної школи Вознесенського храму м. Лебедина провели благодійний ярмарок у рамках загальноєпархіальної акції “До світлого Дня – світлі вчинки”. По завершенні святкової Божественної літургії діти запропонували парафіянам власноруч виготовленні смаколики та вироби декоративно-ужиткового мистецтва. Завдяки маленьким прихожанам скарбничка акції поповнилась на суму 3300 гривень.

***

В Іллінській православній громаді відбувся благодійний ярмарок

Традиційно у Вербну Неділю Іллінська православна громада організовує і проводить ярмарок, що проходить у рамках загальноєпархіальної благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки».

Відрадно, що з кожним роком коло учасників заходу дедалі збільшується.

У переддень, у суботу, 31 березня, вихованці церковної школи трудилися на облаштуванні ярмаркового майданчика. Приготували його у літньому павільйоні для трапез. Суботні холоднеча та дощ налаштовували на невтішні прогнози погоди.

Але перший квітневий день став справжнім дивом і порадував всіх лагідним сонячним теплом. А ще він порадував теплом людських сердець, які взяли участь у ярмарку.

До традиційних його учасників: вихованців місцевого дитячого садочка та дитячої церковної школи долучилися небайдужі парафіяни Наумівки й Тур’ї. Особливо приємно, що цьогоріч активну участь у заході прийняли учнівський та педагогічний колектив Угроїдської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

По завершенні Святкового богослужіння настоятель Іллінського храму протоієрей Сергій Зеленський благословив початок доброї справи і ярмарок розпочав свою роботу.

Асортимент ярмаркового товару задовольняв будь-які смаки: різноманітна домашня випічка, кухонні дощечки декоративного розпису, храмова сувенірна продукція, великодні сувеніри, в’язані шкарпетки, кімнатні квіти, імбирні пряники з пасхальної тематики, улюблене дітлахами желе в стаканчиках, чай на травах і багато-багато іншого.

Загальна сума зібраних на ярмарку пожертв склала 7 121 грн.

Навзаєм, кожному, хто взяв участь ярмарку, вихованці церковної школи храму дарували календарики з логотипом Акції та пам’ятними датами Іллінської православної громади, виготовлені спеціально до цього дня.

Іллінська православна громада щиро вдячна всім, хто взяв участь у Акції. Молитовно бажаємо вам, щоб добро, яким ви ділитесь з нужденними, і тепло, яке випромінюють ваші серця, поверталося до вас сторицею, а хвороби і негаразди обходили ваші домівки стороною.

 


***

Храми Охтирського благочиння провели благодійні ярмарки

1 квітня 2018 року, в день свята Входу Господнього в Єрусалим, в храмах Охтирського благочиння відбулися благодійні ярмарки в рамках акції “До Світлого Дня – Світлі вчінкі”. Вихованці недільних шкіл продавали свої вироби і пісну випічку, приготовлену їх батьками та парафіянами. Діти з великим ентузіазмом і бажанням брали участь в ярмарку.

 ***

У Воскресенському храмі Лебедина відбувся благодійний ярмарок

1 квітня 2018 року з благословення Високопреосвященнішого Євлогія, архієпископа Сумського і Охтирського, у рамках благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки» в недільній школі Воскресенського храму м. Лебедин (настоятель – архімандрит Лаврентій (Кушнірчук)) відбувся ярмарок дитячих виробів. Парафіяни із задоволенням купували різноманітні вироби, виготовлені дитячими руками, пригощалися пісною випічкою та духмяним трав’яним чаєм. Для онкохворих дітей було зібрано 2283 грн.

***

Благодійний ярмарок відбувся в Хрестовоздвиженському храмі с. Боромля

1 квітня 2018 року, на свято Входу Господнього в Єрусалим (Вербну неділю), з благословення Високопреосвященнішого Євлогія, архієпископа Сумського і Охтирського, в селі Боромля Тростянецького благочиння відбувся благодійний ярмарок у межах акції «До Світлого Дня – світлі вчинки» по збору коштів для лікування дітей в онкогематологічному відділенні Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Проходив ярмарок на території Хрестовоздвиженського храму за організації настоятеля храму протоієрея Ярослава Воробея, за підтримки вчителів та вихованців недільної школи «Добре слово» та прихожан.

Сума зібраних коштів на ярмарку становить 2 тисячі 135 грн.

***

У Благовіщенському храмі Тростянця відбувся благодійний ярмарок

1 квітня 2018 року, в день святкування Входу Господнього в Єрусалим, з благословення Високопреосвященнішого Євлогія, архієпископа Сумського і Охтирського, в Благовіщенському храмі міста Тростянця був проведений благодійний ярмарок “До Світлого Дня – світлі вчинки” по збору коштів для онкохворих дітей Сумщини. Напередодні діти власноруч готували солодощі.

***

У Хрестовоздвиженському храмі смт Чупахівка проведена благодійна ярмарка

У день свята Входу Господнього в Єрусалим з благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія в Хрестовоздвиженському храмі смт. Чупахівка була проведена благодійна ярмарка. Парафіяни та гості свята мали можливість придбати пісну домашню їжу і напої, приготовані учнями недільної школи храму. Ярмарок проведений у рамках благодійної акції допомоги онкохворим дітям Сумщини – “До Світлого Дня – Світлі вчінкі”.

 ***

Школярі в с. Марківка взяли участь у благодійній акції “До Світлого Дня – Світлі вчінкі”

Переймаючись чужим болем, а також виявляючи приклад милосердя, Марковська ЗОШ 1-3 ступенів Білопільського району взяла участь у Восьмій благодійної акції “До Світлого Дня – Світлі вчінкі”. Педагогічним колективом на чолі з директором Бойко Любов’ю Іванівною, учнями та батьками було зібрано 2 тисячі гривень. Зібрані кошти будуть передані протоієреєм Володимиром Петренком, настоятелем Спасо-Преображенського храму с. Марківка, в Сумську єпархію для подальшої передачі онкохворим дітям Сумщини.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *