ЧЕРНІВЕЦЬКО-БУКОВИНСЬКА ЄПАРХІЯ. У Святогірській Лаврі брали гуманітарну допомогу

2 квітня в Святі Гори був доставлений черговий вантаж гуманітарної допомоги, призначеної для утримання вимушених переселенців, які проживають в Святогорського монастиря і в місті Святогорську.

Допомога знову прибула з Чернівецької єпархії. Збір допомоги був організований православною Буковинка Марією (парафіянки Свято-Миколаївського собору міста Чернівці) з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за підтримки правлячого архієрея митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія (Єгоренко). Як і в попередній раз, гуманітарна допомога була зібрана силами небайдужих віруючих м.Чернівці та Чернівецької області.

Збір допомоги проводився протягом 2 місяців. Було зібрано до 20 тонн овочів, фруктів, консервації, продуктів бакалії, а також засобів побутової хімії, одягу і взуття.

Організатори збору допомоги дякують за проявлену милосердя і надану милість буковинців р Чернівців та області. Особливо активною участю в цій справі милосердя проявили себе жителі смт. Красноїльська, Хотинського, Кіцманського та Сторожинецького районів, села Чёрновкі і м Кам’янця-Подільського. Також організатори висловлюють подяку Анатолію Іллічу Костиняну, знову посприяти в доставці гуманітарного вантажу в Святогірську Лавру, виділивши для цього машину і сплативши паливо.

А ті, що зібрану для біженців в Святогір’я чергову гуманітарну допомогу буковинці з особливою тривогою відзначали умножаються труднощі обителі в змісті вимушених переселенців, що підвали обителі зараз майже порожні – заготовлені з літа лаврські запаси вже вичерпалися, а того, що іноді привозять небайдужі благодійники, недостатньо, щоб заповнити їх. «З кожним приїздом в Святогірську Лавру ми бачимо, наскільки все важче і важче дається обителі виживати з урахуванням багаторічного утримання вимушено залишили свої будинки людей (на даний момент в обителі все ще проживає близько 200 біженців, серед яких багато дітей – ред.). Ми бачимо, що у обителі дуже багато проблем, і вона дуже потребує допомоги. Зараз Лавра виживає в основному завдяки пожертвам небайдужих людей, які перейнялися чужою бідою і чужим болем і побажали допомогти ».

Нагадаємо, попередній раз гуманітарний вантаж з Чернівецької єпархії був отриманий 29 грудня 2017 року. Тоді в Святогір’я було доставлено понад 25 тонн гуманітарної допомоги.

Ще премудрий цар Соломон колись сказав: «Хто доброго ока буде благословляємо». Дякуємо за любов і милосердя, який вчинила святої обителі Святогірській і через це – знайшли в ній притулок мирним жителям сходу України. Нехай Бог благословить і подасть велику Свою милість всім, чиє серце відгукується на чужу біду і приходить на допомогу так в ній потребує свого ближнього.

За матеріалами: Свято-Успенської Святогорської Лаври

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *