Священнослужителі Волинської єпархії доставили Свято-Успенській Святогірській Лаврі та сиротинцям Донеччини більше 100 тисяч гривень допомоги

10968407_901117179932449_5155171610771810489_n

«По тому пізнають, що ви учні Мої, коли любов матимете між собою», – сказав Господь. А християнська любов особливо проявляє себе у випадках коли допомоги потребують страждаючі. Нині від війни на сході нашої Держави потерпає багато людей, допомоги як духовної так і матеріальної потребують українські військові, які там відстоюють територіальну цілісність України, місцеві мирні мешканці. Особливо болячим є той факт, що ця війна зробила сиротами вже багато українських дітей. І Церква, звісно не стоїть осторонь. Священнослужителі і віруючі Волинської єпархії сповнені бажання допомагати і ця допомога здійснюється.

 Так з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук здійснили поїздку на Донецької єпархії де відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру де нині перебувають і  діти-сиріти, що втратили батьків в часі війни. Для потреб Лаври та сиротинців Донеччини волинські священики привезли понад 100 тисяч гривень. Вони також мали зустріч із намісником Свято-Успенської Святогірської Лаври вікарієм Донецької єпархії архієпископом Арсенієм.  У Лаврі  волинські священики також взяли  і участь у Богослужінні.

У місті Красний Лиман поблизу Свято-Успенської Святогірської Лаври священики Волинської єпархії також відвідали схиєпископа Аліпія. Цей архієрей свого часу відкривав та відновлював Свято-Успенську Святогірську Лавру.

Варто зауважити, що на потреби інтернатів Донеччини було спрямовано частину коштів, зібраних під час 21-го Різдвяного благодійного  концерту.

Загалом на  потреби української армії Волинська єпархія спрямувала вже більше мільйона гривень. Здійснюється особлива духовна і матеріальна опіка над родинами загиблих у зоні АТО. У цій царині буде налагоджена і співпраця між Волинською і Донецькою єпархіями нашої Церкви.

Волинські священики також вручили владикам Арсенію і Аліпію, Харьківському владиці Онуфрію, та Ізюмському владиці Єлесию  факсимільні видання Волинської єпархії – Луцькі Євангеліє та Псалтир XIVстоліття.

За матеріалами сайту Волинської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *