Співробітники соціального відділу Кафедрального собору відвідали столичну лікарню

DSC04772-624x415

4 лютого працівники соціального відділу Кафедрального собору з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія завітали в Київську міську клінічну лікарню №1 за адресою Харківське шосе 121, де відвідали хворих людей похилого віку. В останні місяці соціальний відділ регулярно відвідує це місце, а в новорічні і різдвяні свята приїжджав з подарунками.

Соціальний відділ запропонував хворим людям продуктові передачі. На даний момент у відділенні перебуває 28 осіб. У відділенні, яке відвідав соціальний відділ, деякі люди живуть, можна сказати, на постійній основі. Тут знаходяться люди не тільки з серйозними захворюваннями, а й просто люди складної долі, інваліди-колясочники. У людей є біль не тільки фізичний, але і душевний. Саме місце, умови та середовище не сприяє радісним або життєствердним думкам. Деяких батьків завезли до лікарні діти і не хочуть забирати назад, є випадки, коли діти привезли батьків на кілька днів, а люди живуть тут вже протягом року і їм нікуди йти. Лікарі не можуть виставити бідних людей на вулицю, тому вони і знаходяться у стінах лікарні, хоча цілком могли б жити більш вільним життям.

Навіть через одну людину коштувало відвідати таке віддалене місце Києва: хтось отримав розраду, хтось частинку уваги. По можливості соціальний відділ планує це робити і в майбутньому.

Бажаючі допомогти інвалідам, дитячим будинкам, переселенцям з Донецької та Луганської областей можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок собору із зазначенням платежу, а також пожертвування речові. Соціальний відділ Воскресенського кафедрального собору УПЦ приймає від населення теплі речі, продукти, ліки, чаї, ковдри, духовну літературу. Пожертвування розподіляються для переселенців, малозабезпечених, інвалідів та дітей.

Приймальний пункт соціального відділу Кафедрального собору знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Залізничне шосе 3 (станція метро “Либідська”), територія споруджуваного собору, адміністративний корпус №1, каб.4, прийом речей з ПН-ЧТ, з 9-00 до 17-00.

Карта проїзду є на сайті sobor.in.ua в розділі контакти.

За матеріалами сайту Митрополії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *