КИЇВ. Офіційна статистика Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань: Як УПЦ допомагає переселенцям та постраждалим зі сходу України?

З благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Синодальний відділ із соціально-гуманітарних питань УПЦ продовжує активно надавати допомогу переселенцям зі сходу України та постраждалим в результаті бойових дій.

 За повідомленням голови Відділу протоієрея Владислава Діханова, станом на грудень 2014 року, зусиллями Української Православної Церкви було зібрано та відправлено до зони АТО 1,103 тис. тон різного гуманітарного вантажу (одяг, ковдри, матраци, продукти тощо). Окрім того, військовим Збройних сил України було закуплено та передано 130 бронежилетів.

Загалом по Україні працею Синодального та єпархіальних відділів з соціально-гуманітарних питань, благодійних організацій УПЦ було зібрано та надано 6,1 тис. тон гуманітарної допомоги на потреби мирних громадян та переселенців зі сходу держави, а також закуплено ліків та іншої матеріальної допомоги на 3 983 866 грн. На придбання медичного обладнання задля поранених благодійними структурами УПЦ було витрачено 2,99 млн. грн.

Як зазначає протоієрей Владислав Діханов, соціально-гуманітарна робота об’єднала віруючих всіх єпархії Української Православної Церкви. Окрім благодійних внесків численні волонтери УПЦ приймають безпосередню участь у ремонті, переобладнанні та оснащенні клінічних лікарень та госпіталів, де перебувають на лікуванні поранені з зони АТО. Зокрема, активна робота проводиться у Київському, Одеському, Запорізькому військових госпіталях, Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечнікова та Дніпропетровській міській лікарні № 4.

Також, зусиллями віруючих Української Православної Церкви ведеться активна робота по розселенню переселенців в межах м. Києва, Київської, Дніпропетровської, Житомирської, Полтавської, Миколаївської, Чернівецької та інших областей України. Так, лише станом на кінець грудня 2014 року було надано притулок більше ніж 1270 переселенцям. Окремо, в рамках добровольчої допомоги більше 24 тис. переселенців були розселені мирянами та в монастирях (напр. в Свято-Гірській Лаврі).

За повідомленням Голови Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань, Українська Православна Церква опікує існуючі бази та табори для переселенців, де перебуває близько 1200 чоловік та надає допомогу переселенцям через Центри Гуманітарної Допомоги Української Православної Церкви, а це більше 10 тис. чоловік.

Також, як звітує протоієрей Владислав Діханов, через Центри Соціальної Адаптації Української Православної Церкви для переселенців (Київська область, м. Дніпропетровськ, м. Харків, м. Одеса), пройшло більше 1300 чоловік.

За статистикою, в Українській Православній Церкві організована волонтерська діяльність, до якої залучено більше 2500 волонтерів із всієї України. Задля більш ефективної роботи, для них проводяться навчальні семінари-практикуми по «Основам організації соціальної та місіонерської діяльності на парафії».

news.church.ua

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *