СУМСЬКА ЄПАРХІЯ. Благовіщенський ярмарок в рамках благодійної акції “До Світлого Дня – світлі вчинки” (+Список імен онкохворих дітей)

67 квітня 2016 року, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, з благословення архієпископа Євлогія, в селі Боромля Тростянецького благочиння був проведений благодійний ярмарок “До Світлого Дня – світлі вчинки” по збору коштів для онкохворих дітей Сумщини. Ярмарок проходив за участі Хрестовоздвиженського храму та за підтримки Боромлянського НВК. Директор школи Білоус Світлана Миколаївна відгукнулась на справу милосердя та дала згоду провести акцію на території школи.

Кожен брав участь у добрій справі: хтось виготовляв випічку, а хтось відвідував ярмарок і щось на ній9 придбав і також вносив свою пожертву. Діти робили вироби та їх продавали за столом “Лавка майстрів”, батьки готували солодощі та випічку. Вся школа брала участь: 13 класів, дирекція, вчителі, прихожани та односельчани. Від кожного класу був свій стіл та стіл від недільної школи. Була проведена лотерея для дітей та аукціон. Настоятель храму ієрей Ярослав Воробей привітав всіх присутніх зі святом та наголосив на важливості милосердя, звернувся зі словами вдячності до всіх, хто приймав участь, особливо директора школи Білоус С.М.

Звернення архієпископа Сумського і Охтирского Євлогія з нагоди початку Шостої благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки»

Як повідомила голова спілки сестер милосердя Сумської єпархії Ольга Володимирівна Ліцман, після завершення Благовіщенського ярмарку, що проходив також біля Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Суми в рамках Шостої благодійної акції допомоги онкохворим дітям Сумщини “До Світлого Дня – світлі вчинки”, проведено підрахунок зібраних коштів. Протягом роботи благодійного ярмарку зібрано 8 383 грн., які поповнили загальну суму пожертв.

Шоста благодійна акція “До Світлого Дня – світлі вчинки” по збору коштів для допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини проводиться протягом Великого Посту з ініціативи Сумської єпархії Української Православної Церкви та  філії НТКУ «Сумська регіональна дирекція» (попередня назва – Сумська обласна державна телерадіокомпанія). Кошти, зібрані протягом акції, будуть використані для придбання лікарських препаратів для маленьких пацієнтів відділення онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Просимо також молитов за онкохворих дітей; список імен онкохворих дітей

24 березня 2016 року на Сумському обласному телебаченні відбувся прямий ефір з нагоди проведення Шостої благодійної акції “До Світлого Дня – світлі вчинки”.

Під час розмови учасники ефіру поділились думками щодо цьогорічної акції, а також запросили до участі в благодійних ярмарках та концерті, які будуть проводитись в рамках акції.

***
Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695. Рахунок 26009052753840 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711. Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу.

За матеріалами сайту: Сумської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *