КИЇВСЬКА ЄПАРХІЯ. Священнослужитель відвідав будинок-інтернат для літніх людей

IMG_20160419_090351-vi19 та 21 квітня 2016 року, у вівторок та четвер 6-ої седмиці Великого посту, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого архієпископа Макарівського Іларія, настоятель Свято-Михайлівської парафії с. Грузьке Бишівського благочиння протоієрей Андрій Велимчаниця відвідав Стаціонарне відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян Макарівського району, яке розташоване у цьому селі.

Священнослужитель поспілкувався з мешканцями соціального закладу, звершив чин сповіді та Причастя, а також передав продукти, які були підготовлені як місцевою парафіяльною громадою, так і відділом соціально-благодійного служіння Бишівського благочиння.

Самотні люди, які перебувають у закладі, дуже потребують людського тепла та підтримки, вони активно цікавляться подіями у зовнішньому світі та їхнім впливом на душі людей. Як зазначив отець Андрій, під час спілкування мова йшла про Великий піст, також співрозмовники священнослужителя ділилися роздумами щодо того, як важливо берегти у душі християнські чесноти, зростати в них, особливо в умовах непростих викликів нашого часу.

Після звершення таїнства Причастя священик щиросердно побажав усім зустріти світле Воскресіння Христове у такому ж піднесенному душевному стані.

Священнослужитель особливо відзначає, що багато хто з мешканців відділення, не дивлячись на вкрай складні та важкі обставини, не впадає у відчай, залишається бадьорим духом. “Такі люди є прикладом для нас, нам потрібно навчатися в них, як треба поводитися у життєвих труднощах”, – ділиться думками отець Андрій.

Під час відвідування соціальної установи настоятель парафії також поспілкувався з новопризначеним завідувачем, Володимиром Івановичем, який підкреслив позитивність візитів священнослужителя. Під час розмови з очільником відділення було досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці.

***
Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695. Рахунок 26009052753840 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711. Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу.

За матеріалами сайту: Макарівського вікаріатства

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *