БОРИСПІЛЬСЬКА ЄПАРХІЯ. Свято Пасхи в єпархії

В рамках пасхальної акції “Кожний день Світлої седмиці Христу – “Сонцю Правди” присвятимо!”

У день Світлого і Славного Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа,  благочинний Другого Бориспільського округу, архімандрит Фегност (Юраш), відвідав будинок сімейного типу родини Колотуші у с. Проців.

thumb18-13113068_1051219428269546_7-77e2e2ae91a81fbc11cd1ca7f8cc29eaПід час зустрічі разом з традиційними Пасхальними дарунками, отець архімандрит привітав велику родину з радісним святом Воскресіння Христового і побажав батькам витримки та терпіння і надалі залишатися для своїх вихованців яскравим прикладом людяності і жертовності, а вихованців закликав до послуху і підтримки один одного і батьків.

Також у день Світлого Воскресіння Христового в с. Коржі, на місці будівництва нового храму, відбулась зустріч отця Миколая з сім’ями учасників АТО та волонтерами. Батюшка привітав людей з величним святом та кожному вручив пасхальний подарунок. Також отець Миколай з привітаннями відвідав людей з обмеженими фізичними можливостями та побажав пасхальної радості протягом всього року.

На Пасху не забули відвідати та привітати зі Світлим Христовим Воскресінням людей похилого віку, які знаходятся в будинку для літніх людей в селі Турівка Згурівского району Київської області. Людей похилого віку привітав благочинний Згурівського округу протоієрей Василій Прохорець.У цьому будинку знаходиться 12 людей похилого віку, які з нетерпінням чекають слова Божого.

Кожній людині отець Василій приділив увагу, поспілкувавшись та вручив пасхальний подарунок та іконочку в благословення.

2 травня 2016 року, у Світлий Понеділок, духовенство Другого Бориспільського округу на чолі з благочинним, архімадритом Фегностом (Юраш) привітали з Світлим і Радісним Святом Славного Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, літніх і нужденних людей які знаходяться у стаціонарному відділенні для постійного та тимчасового проживання інвалідів та одиноких не працездатних громадян у с. Ревне, Бориспільського району. Духовенство не забуло відвідати у кімнатах людей, які через фізичні немощі вже не можуть бути присутні на загальній зустрічі зі священнослужителями, поспілкувалися з ними і вручили пасхальні гостинці.

Отець Феогност привітав всіх присутніх з Великоднем, побажав їм у доброму здоров’ї зустріти ще не одне таке велике свято, а головне – мати над собою Божу милість, Божу ласку і Боже благословення.

Наприкінці зустрічі завідуюча відділення Оксана Миколаівна подякувала о. Феогносту за постійну турботу та підтримку її підопічних.

2 травня 2016 року, Світла седмиця розпочалася фестивалем недільних шкіл Вишгородщини «Пасхальна радість». Святкування традиційно проходило в районному будинку культури «Енергетик», куди завітали всі бажаючи містяни та гості Вишгорода.

В фестивалі прийняли участь 5 недільних шкіл Вишгородського краю. Загалом, більше 100 діток радісно і з щирою любов’ю прославляли Воскресшого Христа!

В програмі фестивалю були і театральні постанови, і танцювальні виступи з піснями, співи ірмосів Пасхального канону і, звичайно ж, величного тропарю Пасхи, котрий з благоговійним трепетом знов і знов лунав з уст діточок: «Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ, и сущим во гробех живот даровав.»

Всі Недільні школи-учасники отримали подячні грамоти, а діточки – цікаві подарунки від благочинного протоієрея Димитрія, молитвами і трудами якого був організований вже другий в цьому році фестиваль Недільних шкіл.

А 3-го травня, Недільна школа храму свв. Бориса і Гліба, вперше прийняла участь у Пасхальному фестивалі «Візерунки Великодня», заснованому по благословенню нині почившого Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана). Фестиваль проходив в Просвітницькому центрі КС УПЦ. Конкурсний день називався «Театральні зустрічі», в яких прийняли участь 12 колективів: Недільні школи Києва та Київської області, дитячі студії та театральній гуртки.

По закінченню фестивалю, всі учасники та художні керівники отримали почесні грамоти та подарунки. Переможцем стала театральна студія з Києва.

Завершальним акордом свята було колективне фото учасників та жюрі на сцені Просвітницького центру під вигуки «Христос Воскресе! Воистину Воскресе!»

Також цього дня на чолі з настоятелем Димитрієм діточки Недільної школи разом з батьками завітали до  Свято-Покровського Голосіївського монастиря. Разом з батюшкою, діти та молодіжного хор храму Бориса і Гліба проспівали Пасхальний канон та стіхіри Пасхи.

3 травня 2016 року, у Світлий Вівторок, благочинний Другого Бориспільського округу архімадрит Феогност (Юраш) з духовенством округу завітали до дитячого будинку сімейного типу, який знаходиться у с. Ревне, Бориспільського р-ну. Духовенство радо зустрічали 11 вихованців та опікуни Зубчук П. П. та Зубчук В. І., де після вітання духовенства діткам та вихователям було передані дарунки та солодощі.

По завершені зустрічі Зубчук П. П. висловив подяку духовенству, за постійну підтримку і пам’ять про їхню родину.

thumb18-image-e78a7e1bc0d484e0dba91-d16f402d3c79f52229569be25d9902adНа Пасху благочинний церков Першого Вишгородського округу протоієрейДимитрій Денисенко на приході храму свв. Бориса і Гліба організував збір пасочок і крашанок та засобів особистої гігієни для виправної жіночої колонії в м. Чернігові. Так 4 травня Вишгородська парафія відправила 17 посилок з пасхальними гостинцями.

thumb18-IMG_0572-8bc7779d46d2cc49ede2ef6a5da76b92

В середу, 4 травня Світлої седмиці отець Валерій Повх, настоятель храму на честь Димитрія Солунського с. Садове відвідав дитячий садок, де привітав всіх вихованців та вихователів зі святом Світлого Христового Воскресіння та вручив кожному пасхальну крашанку.

phoca_thumb_m_05-05-2016-1Група волонтерів на чолі з протоієреєм Георгієм Носачем, головою єпархіального відділу соціального служіння і благодійництва, зібрали та передали Великодні привітання від православних громад Першого Бориспільського благочиння і храмів міста Борисполя. Ці подарунки були призначені для сімей переселенців зі сходу України, які мешкають в селі Рогозів Бориспільського району.

phoca_thumb_m_05-05-2016-2Отець Георгій разом зі своїми помічниками завантажили повну машину подарунків, це були і продукти харчуванння – паски, крашанки, пиріжки домашньої випічки, солодощі, фрукти, одяг та взуття. Цього разу особливо зраділи діти – окрім солодощів, вони отримали велику кількість іграшок – конструктори, настільні ігри, м”які іграшки для дітей різного віку. Відбулася дружня розмова з переселенцями. Вони запросили гостей до своїх нових осель, показали як їм живеться на новому місці, розповіли про свої проблеми та потреби. Ці дружні контакти вже мають певну історію і грунтуються на взаємній повазі та довір’ї.

5 травня, в Світлий четвер отець Миколай відвідав ДНЗ «Ялинка» с. Коржі, де привітав з Пасхою Христовою вихованців та працівників садочка. Діточки з вихователями підготували невеличкий великодній концерт до свята з піснями та тематичними віршиками. Також отець Миколай розповів діткам про сутність свята та його значення дня нас.

Наприкінці заходу, всі отримали святкову пасочку та розділили цю велику радість разом з батюшкою. Діти дуже чекали отця Миколая, адже його візит до свят став уже доброю традицією закладу.

1 травня в день Світлого Христового Воскресіння  настоятель Свято-Покровського храму с. Лемешівки з Пасхальним привітанням і Великодними смаковниками завітав до багатодійної родини Острових-8 дітей.

2 травня у Світлий Понеділок Христового Воскресіння  настоятель Свято-Покровського храму с. Лемешівки з Пасхальним привітанням і Великодними смаковниками завітав до  Федорченко  Ольги Олексіївни, яка тяжко хворіє протягом багатьох років.

3 травня у Світлий Вівторок Христового Воскресіння  настоятель Свято-Покровського храму с. Лемешівки протоієрей Георгій Бойко з Пасхальним привітанням і Великодними смаковниками завітав до  Пушенко Софії Прокопівни і Білецької Ганни Пилипівни, які  хворіють протягом багатьох років.

4 травня у Світлу Середу Христового Воскресіння  настоятель Свято-Покровського храму с. Лемешівки протоієрей Георгій Бойко разом з прихожанами відправили в АТО продукти і Великодні смаковники через волонтера Блінова Олексія.

6 травня 2016 року в міському будинку культури м. Березань відбувся “Великодній концерт”. Жителі міста, навіть ті, які за різних причин не змогли потрапити на Великодню службу цього дня отримали змогу насолодитися великодніми піснеспівами, що звучать на нічній службі. Крім цього, глядачі насолоджувалися звучанням віршів та пісень на пасхальну тематику.

І, хоч такий захід у місті проводився вперше, до участі в ньому приєдналися не лише місцеві, а й столичні учасники. Хор Київських духовних академій та семінарій, що при Києво-Печерській лаврі, дитячий музичний хор Березанської школи мистецтв під керівництвом Тетяни Михайлівни Приймак, церковно-парафіяльний хор парафії на честь святого Благовіщення міста Березань під керівництвом Василіси Шиян, чоловічий склад хору парафії на честь Іоасафа Білгородського міста Києва, протоієрей Олександр (Клименко) – ось цьогорічні учасники Великоднього концерту.

На Світлому Пасхальному тижні  в Баришівському центрі позашкільної  роботи «Мрія» проводився  конкурс кращих пасхальних робіт всіх шкіл Баришівського району та дитячих дитсадків. Діти до цього конкурсу, який носить назву «Пасхальні візерунки» віднеслися з неабиякою відповідальністю  та трепетом. Цей захід проводиться в районі за ініціативою директора ПРАТ «Агрофірма  Березанська птахофабрика» С.М. Слободянюка. Свято проходило у форматі  невеличкого концерту,  де кращі роботи великодньої тематики  були номіновані на нагороди. Але перед початком цього заходу був відслужений пасхальний молебень, який очолив  благочинний Баришівського району прот. Любомир  Біляк, прот. Василій Степанчкук, прот. Олександр Ярмольчик. Священики для родини Крамаренків та  їх дочки  Олександри, яка має  вродженну ваду слуху і потребує негайної операції передали кошти. Свято яке проводилося, передало радість світлого тижня, а волонтери випечені паски  та крашанки повезли на Схід України, піднімати дух нашим захисникам Вітчизни!

У Світлу суботу, 7 травня настоятель Іоано-Богословської парафії міста Броварів благочинний Другого Броварського округу, протоієрей Іоанн Мисів, разом із кліром та волонтерами-співробітниками відділу соціально-благодійницького служіння парафії, відвідали дім пристарілих у селі Гоголів, Броварського району та передали для його потреб продукти харчування. Усі 12 чоловік, які проживають в притулку, прийняли Таїнства Сповіді і святого Причастя. Це було самою великою Пасхальною радістю і хвилюючим моментом для немічних людей.

Священики поспілкувався на духовні теми з літніми людьми, які потребують доброго слова співчуття і просто людської участі у їхньому житті.

У Світлу суботу, 7 травня дитячий хор Недільної школи на чолі з настоятелем храму свв. Бориса і Гліба протоієреєм Димитрім відвідали Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів (ВЦПРІ) с. Лютіж та літніх і нужденних людей, які знаходяться у стаціонарному відділенні для постійного та тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян у с. Димер, Вишгородського району.

Своїм візитом діти принесли Пасхальну радість, заспівавши стихири Пасхи та ірмоси Пасхального канону. А благочинний церков Першого Вишгородського округу протоієрей Димитрій Денисенко привітав всіх присутніх з Великоднем, вручив пасхальні гостинці та побажав усім доброго здоров’ї, зустріти ще не одне таке велике свято з радістю, Божою милістю, терпінням та любов’ю один до одного та до Бога.

За матеріалами сайту: Бориспільскої єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *