ВІННИЦЬКА ЄПАРХІЯ. Свято Пасхи в єпархії.

13115903-1025777704183352-1698685319-n1 травня, в День Світлого Христового Воскресіння керівник відділу благодійності і соціального служіння Вінницької єпархії протоієрей Олександр Орайло відвідав дітей, які знаходяться у Вінницькому обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, у Староприлуцькій спеціальній загальноосвітній школі–інтернаті та у Вороновицькому дитячому будинку «Родинний дім». Священик разом із співробітниками відділу передали дітям пасхальні привітання та святкові подарунки від митрополита Симеона. Діти раділи, насолоджувались смачною паскою та крашанками і дякували за гостинці.

 1 травня, в день Пасхи Христової, співробітник єпархіального відділу з душпастирської опіки Збройних Сил України протоієрей Олексій Волков відвідав військову частину А 1231, яка розташована у Гавришівці, під Вінницею, та військову частину 3028 Національної гвардії України («Ягуар»), що дислокується в м. Калинівка. Священик відправив пасхальний молебень, привітав військових зі святом Пасхи і передав їм крашанки, які зібрали парафіяни Спасо-Преображенського кафедрального собору.

В день Пасхи Христової настоятель Свято-Троїцького храму, що знаходиться на території Вінницького військово-медичного Центру Центрального регіону, протоієрей Олексій Волков благословив святкову трапезу, яку приготували для своїх підопічних волонтери-медики з БФ «Миротворець»

13115800-1026560430771746-1099897002-nЗа інформацією волонтерів, у шпиталі на сьогодні  лікуються і проходять реабілітацію близько 150 учасників АТО з різних куточків України – Кіровоград, Черкаси, Житомир, Київ, Полтава, Мукачеве, Чернівці та Вінниця. Більшість  з них  має важкі бойові рани, 15% – поки заборонено  вставати з ліжка,  лікування займає  від 6 місяців до року.

Протоієрей Олексій Волков разом із волонтерами часто відвідує поранених, для яких Вінницька єпархія УПЦ з початку року передає щомісяця велику партію вологих серветок та по 900 літрів питної мінеральної води.

Напередодні свята Пасхи Христової та з нагоди наближення дня Перемоги, керівник відділу єпархії з соціального служіння і благодійності протоієрей Олександр Орайло відвідав ветеранів Другої Світової війни, які проживають у м. Вінниці. На кошти єпархіального управління для них були придбані продукти харчування, а також надана грошова допомога. Всього керівник соціального відділу відвідав 54 ветеранів і з кожним з них привітався і мав спілкування про їхнє життя та матеріальні і духовні потреби.

30 квітня, напередодні Пасхи Христової, керівник відділу Вінницької єпархії УПЦ з душпастирської опіки збройних сил України протоієрей Сергій Ковтун у складі групи військових і представників вінницьких громадських організацій прибув у Луганську область, в район с. Попасна, де несуть службу військовослужбовці в/ч 3008, що знаходиться у м. Вінниці. Групу супроводжував заступник командира з виховної роботи в/ч 3008 Віталій Шум. Метою візиту було відвідання блокпостів, які захищають вінничани, і привітання земляків зі святом Пасхи.

 Організатори поїздки – голова правління ГО «За нове життя» Броніслав Олійник та голова вінницької «Спілки офіцерів України та інших військових формувань» Володимир Новак потурбувалися про те, щоби привезти військовим пасхальні гостинці. Паски, крашанки, м’ясо та інші продукти для бійців збирали учні вінницьких шкіл №1, 11, 26 та 29. Діти також намалювали для військових малюнки з привітаннями та святковими побажаннями.

3 травня настоятель Свято-Вознесенського храму с. Уланів Хмільницького району протоієрей Ярослав Микитин разом із вихованцями недільної школи відвідав місцевий будинок-інтернат для людей похилого віку. Священик привітав мешканців будинку із святом Світлого Христового Воскресіння. а діти представили пасхальний концерт. Після концертного виступу учні недільної школи пригостили стареньких пасками і крашанками.

4 травня настоятель храму святої великомучениці Параскеви с. Мала Жмеринка архімандрит Аркадій (Сенчуківський) завітав до сімей у м. Жмеринці, в яких живуть діти-інваліди. Священик привітав дітей зі святом Світлого Христового Воскресіння.

Отець Аркадій пригостив дітей шоколадними яєчками в обгортці, а батькам вручив кошти, пожертвувані парафіянами, щоб хоч трохи зарадити їхньому становищу. Дітки, які можуть читати, отримали в подарунок збірки віршів Антона Дубишина – хлопця-інваліда, відо-мого в Україні своєю незламною волею та життєлюбством.

«Щирі посмішки самих діток та щасливі, радісні, вдячні батьки гріють наші душі своїми теплими поглядами, а ми в свою чергу, намагаємося від чистого серця допомогти їм, внести свою лепту в розвиток цих дітей».

4 травня настоятель храму святої великомучениці Парскеви архімандрит Аркадій (Сенчуківський) відвідав Жмеринський обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Священик привітав його мешканців зі святом Пасхи Христової, подарував їм солодкі подарунки та передав кошти, зібрані парафіянами. Діти раділи візиту священика і у свою чергу привітали його зі святом Пасхи віршами та святковими піснями.

За матеріалами сайту: Вінницької єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *