КИЇВСЬКА ЄПАРХІЯ. В рамках проекту «Наша Лепта» волонтери організували відпочинок для вихованців духовно–просвітницького центру Хмельниччини

250389056В рамках благодійного проекту «Наша Лепта» 4-5 червня волонтери організували дводенний відпочинок для вихованців духовно–просвітницького центру, що діє при Свято-Воскресенському храмі містечка Віньківці Хмельницької області (настоятель – протоієрей Михаїл Варахоба). Сорок п’ять дітей, серед яких – переможці конкурсу «Зерна духовності», а також діти із малозабезпечених сімей, діти-сироти та напівсироти, відвідали столицю України. Акція була присвячена міжнародному Дню захисту дітей.

Юні гості мали змогу відвідати музей води і музей популярної науки та техніки «Еспериментаніум», покататися на теплоході по Дніпру. Основну частину програми перебування було відведено паломництву по храмах та монастирях міста Києва. Прочани побували в храмах святителя Миколая Чудотворця при 17-й лікарні та преподобного Серафима Саровського у Пущі Водиці, у Архангело-Михайлівському Звіринецькому та Свято-Троїцькому Іонинському монастирях. Пройшлися стежками та галявинами ботанічного саду.

Перед поверненням дітей до духовно–просвітницького центру куратор благодійного проекту «Наша Лепта» єпископ Васильківський Миколай помолився з дітьми та волонтерами за мир в Україні. У своєму слові архієрей закликав дітей змалку берегти віру православну, так само як Бог береже нашу землю, любити свою Батьківщину та дякувати Богові за все, що Він посилає. Прощаючись, владика благословив вихованців в дорогу, а команді проекту висловив подяку за плідну працю на ниві соціального служіння.

Організатори проекту висловлюють подяку наміснику Архангело-Михайлівського монастиря архімандриту Касіану та благочинному ієромонаху Леонтію, настоятелеві храму преподобного Серафима Саровського у Пущі Водиці протоієрею Іоанну Грицьку за сприяння в проведенні заходу.

Благодійний проект «Наша Лепта» діє з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та створений на базі храму святителя Миколая Чудотворця при Київській міській лікарні №17 у листопаді 2014 року. Керівник проекту – благочинний Печерського благочиння протоієрей Володимир Косточка.

Нагадаємо, у березні волонтери «Нашої Лепти» перерахували кошти на завершення будівництва дитячого віньківецького будинку-сиротинця.

***

Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695 Рахунок 26001052744448 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711 Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу

За матеріалами сайту: Київської митрополії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *