КИЇВСЬКА ЄПАРХІЯ. Завершилась благодійна акція «Тепло Сонця Правди»

13529168_1036709996395667_1286042400614812691_nЗавершено спільну благодійну акцію «Тепло Сонця Правди» двох столичних парафій та благодійного фонду.

24 червня, в адміністрації лікарні «ОХМАТДИТ» у відділенні інтенсивного виходжування глибоко недоношених дітей відбувалась офіційна зустріч за участі настоятелів храмів Почаївської та Єрусалимської ікон Пресвятої Богородиці в м. Києві протоієреїв Олексія Артюха та Димитрія Гарчука, заступника генерального директора НДСЛ «ОХМАТДИТ» з лікувальної роботи Іванової Тетяни Павлівни, завідуючої відділенням інтенсивного виходжування глибоко недоношених дітей Орлової Тетяни Олександрівни, директора Благодійного Фонду імені святителя Луки (Войно-Ясенецького) Гращенкової Наталії Іванівни.
На зустрічі також були присутні лікарі відділення.

Приводом для заходу стало завершення спільної благодійної акції згаданих парафій та благодійного фонду «Тепло Сонця Правди», яка проходила з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

13537716_1036709869729013_4148705675766373965_nАдміністрацією лікарні виражена подяка організаторам акції. Священнослужителі, в свою чергу, запевнили лікарів, що подібні соціальні проекти матимуть і надалі регулярний характер.
Українська Православна Церква, виконуючи свою соціальну місію, не оминає увагою та материнською турботою недоношених маляток та дбає про збереження їх безцінних життів, адже дітки — Божий дар. В період проведення акції, спрямованої на допомогу лікарні, на парафіях зібрано 25 309 гривень.

Працівники благодійного фонду СВЯТИТЕЛЯ ЛУКИ (ВОЙНО-ЯСЕНЕЦЬКОГО) передадуть зібрані парафіями УПЦ кошти на оплату медичного обладнання для відділення. А саме — буде проведено перший платіж за апарат для параінфрачервоної спектроскопії (NIRS) вартістю 24 000 євро, наданий у користування відділенню лікарні під виплату.

На думку голови Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрея Владислава Диханова, такі акції важливі для порятунку не тільки дітей, а й дорослих.

«Сьогодні в суспільстві занадто багато факторів, які поділяють людей, а милосердя – це те, що дуже швидко і потужно об’єднує всіх нас», – підкреслив протоієрей Владислав Диханов.

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ.

Критичні пацієнти та діти з асоційованою перинатальною патологією, які знаходяться в нестабільному стані, потребують проведення комплексного моніторингу церебральних функцій. Стандартом надання медичної допомоги в закладах третього рівня є комплекс функціональних неінвазивнихдосліджень, до яких відносяться амплітудно-інтегрована електроенцефалографія (аЕЕГ), стандартна електроенцефалографія (сЕЕГ), параінфрачервона церебральна оксиметрія (ПІЦС), полісомнографія (ПСГ).
Електрофізіологічні дослідження надають максимальну інформацію лікарю для своєчасної діагностикипорушень функцій головного мозку та проведення більш досконалоїтерапії новонародженої дитини.
У відділенні інтенсивного виходжування глибоко недоношених дітей Національної Дитячої Спеціалізованої Лікарні «ОХМАТДИТ» впроваджується нова технологія – параінфрачервона спектроскопія.
Параінфрачервона спектроскопія (NIRS) – неінвазивний метод визначення церебральної оксигенації. Суть методу полягає у визначенні ступеня абсорбції світла в діапазоні 700-1000 нм, що проходить крізь біологічні об’єкти.В межах цього діапазону єдиними біологічними субстанціями, що мають кисневозалежні спектри поглинання, є гемоглобін (окси- та дезоксигемоглобін) та цитохромоксидаза.
Таким чином, звичайна пульсоксиметрія не завжди відображає оксигенацію та перфузію головного мозку. Церебральна оксиметрія повинна бути складовою нейромоніторингу для комплексної оцінки функції головного мозку.

***

Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695 Рахунок 26009052753840 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711 Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу

За матеріалами сайту: НДСЛ «ОХМАТДИТ», та Храму на честь Почаївської ікони Божої Матері