КІРОВОГРАДСЬКА ЄПАРХІЯ. “Стежина добра” знову зібрала дітей на березі Азовського моря

news_big_30374З благословення архієпископа Іоасафа, та за підтримки  Кіровоградської ОДА, Кіровоградської міської ради, та Новоархангельської РДА , 35  дітей селища Новоархангельск, та м. Кіровограда  відпочили та оздоровилися у таборі “Стежина добра” на побережжі  Азовського моря.
6 червня юні відпочивальники на самому кращому автобусі радянських часів Ікарусі підʼїжджали до комфортного Гостинного будинку  з історичною назвою “Київська Русь”.
Арабатська стрілка зустріла нас яскравим сонцям та теплим промінням.  Якісно облаштовані кімнати всім придали гарного настрою.
Цьогорічна табірна зміна носила назву «Україна має талант» та була орієнтована на розкриття творчого потенціалу діток.
Кожен день розпочинався з зарядки, яку проводив вихователь Роман Анатолійович,  молитви та тематичної лінійки. На останній підбивався підсумки минулого дня та «таборята» отримували нові завдання, за виконання яких загони отримували бали.
Найбільше часу в дітвори займало море. Окрім «водних процедур» на пляжі між загонами відбувалися різноманітні змагання.
У період тихого часу дітвора займалася різними майстер-класами. Причому матеріалом для виготовлення виробів були ракушки, які діти самостійно підбирали на пляжі.
Завершувався день одногодинною телефонною розмовою дітей з батьками, вечірньою молитвою та оцінюванням охайності кімнат.
Весь табір був поділений на 2 загони: «Надія Є!»( м. Кіровоград) та  «Смайл» (смт. Новоархангельськ).

Читайте також: ОДЕССКАЯ ЕПАРХИЯ. Православный детский летний лагерь «Встреча»

Через день  ми їздили на профілактичне оздоровлення: сивашські грязьові ванни, відвідування гарячого джерела та солоного озера.
Особливими днями зміни були ті, у які відбувалися концерти, присвячені відкриттю та закриттю табірної зміни, які збирали на свій перегляд велику кількість відпочиваючих, котрі дарували нам велику кількість овацій та оплесків.
Незабутньою стала поїздка в біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф.Е.Фальц-Фейна. Екскурсовод в досить доступній для дітей формі розповіла про особисту трагічну життєву історію Ф.Е.Фальц-Фейна та його прекрасного творіння – дендропарку та зоопарку. Ще раз всі присутні переконалися на власні очі, що там де зустрічається Божа допомога і талант людини відбувається чудо. Фальц-Фейн – віруючий православний християнин, який дуже сильно поважає своїх робітників, у степу створює прекрасний заповідник.
Неординарним днем з життя табору був  день Вознесіння Господнього, коли всі «стеженята» стали ближче до Бога та один до одного, приступивши до Таїнств святої Сповіді та Євхаристії в храмі Георгія Победоносця с. Генічеська гірка.
Також відпочивальники сповнились благодаттю в Воскресний день в храмі Миколая Чудотворця смт. Кирилівка, Запорізької області, а після   зарядилися позитивними емоціями та настроєм, відвідавши  аквапарк «Острів скарбів».
Перед від’їздом на Кіровоградщину у таборі відбулася остання фінальна лінійка, на якій всі учасники зміни отримали особливі медалі.
Дитячий табір «Стежина добра», на чолі з керівниками – протоієреєм  Василієм Дубиною та протоієреєм Сергієм Новаком дуже вдячні всім благодійникам, які допомогли у проведенні табору.
Член Національної спілки України, благочинний Новоархангельського округу протоієрей Василій Дубина .

Читайте також: КИЇВСЬКА ЄПАРХІЯ. У Білогородському благочинні було організовано відпочинок для дітей з малозабезпечених сімей і родин учасників АТО

***
Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695 Рахунок 26009052753840 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711. Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу.

За матеріалами сайту: Кіровоградської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *