КИЇВСЬКА ЄПАРХІЯ. Завершилася перша зміна православного дитячого табору для дітей-інвалідів та дітей з малозабезпечених сімей

tabir_01Дитячий центр, створений для тяжко та невиліковно хворих дітей при храмі святих безсрібників Косми і Даміана Римських, що у Національному інституті раку (м. Київ), створений з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, та під керівництвом єпископа Філарета Львівського та Галицького, голови Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів прийняв на відпочинок дітей-інвалідів та дітей з малозабезпечених сімей.

Дев’ять хлопчиків та дівчаток віком від 7 до 12 років з 20 липня впродовж 10 днів мали змогу відпочити у дитячому таборі на базі відпочинку, що неподалік Спасо-Преображенського жіночого монастиря (с. Пісківка). Різні конкурси, спільні ігри, спільні молитви, танці та співи, щоденні купанні у річці та багато іншого об’єднало малечу, а чотириразове харчування надавало малечі сили для нових ігор. З благословення настоятеля монастиря діточки відвідали з екскурсією монастир, побули літургії, під час якої малечу причастили Святих Христових Тайн.

«У дітей дуже хороший, позитивний настрій, – говорить вихователька Юля Пилипчук. – Перші дні діти навіть не згадували про батьків. Такі табори потрібні, адже діти отримують головне – спілкування один з одним».

З 1 серпня у таборі відкрилася друга зміна, яка прийняла 10 діточок.

Дякуємо усім дорослим, завдяки яким малюки отримали змогу пройти відпочинок перед початком нового навчального року.

***
Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695 Рахунок 26009052753840 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711. Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу.

За матеріалами сайту: Паломническая служба ‘Святыни Православия’

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *