РІВНЕНСЬКА ЄПАРХІЯ. Віряни смт. Демидівка допомогли дітям-сиротам зібратися до школи

DSC_1218Упродовж літа в Свято-Іоанно-Богословському храмі УПЦ смт. Демидівка на Рівненщині тривала акція “Подаруй сироті школу”. Як повідомляє сайт Млинівського благочиння, подібний захід проводиться в Демидівці вже втретє і полягає у зборі коштів на придбання всього необхідного для дітей-сиріт селища напередодні нового навчального року.

Як розповів настоятель Іоанно-Богословського храму протоієрей Василій Іванейко, було зібрано майже 10 тисяч гривень, що є немалою сумою для такої особливої парафії, як Демидівська. Слід пояснити, що на весь Демидівський район функціонує лише два храми УПЦ, решта відібрані розкольниками Київського Патріархату. Зараз громада Іоанно-Богословського храму живе повноцінним євхаристичним життям, та оздоблювальні роботи над будівлею храму та зведенням духовно-просвітницького центру при ньому ще тривають.

Священик зауважує, що допомога була адресною і залежала від потреб кожного з дітей.

За кілька днів до свята ми з дітьми поїхали на ринок і підібрали речі, необхідні речі для кожного. Діти мали змогу розважитися, покататися на роликах, поласувати морозивом, – розповідає отець Василій.

Завершилася акція у день Успіння Пресвятої Богородиці. Після святкового богослужіння та молебню перед початком навчального року подарунки та іконки з благословенням настоятеля вручили 8-ми дітям-сиротам. А всього до Таїнства Причастя приступили цього дня більше 60-ти юних вірян. Свято продовжилося розвагами та пікніком на свіжому повітрі. Настоятель та громада Іоанно-Богословського храму висловлюють вдячність усім, хто долучився до богоугодної справи підтримки сиріт і сподіваються, що такі діла милосердя матимуть змогу і далі творити щороку, як виконання заповіді Божої: «що зробили ви одному з цих братів Моїх менших, Мені зробили» (Мф. 25,40).

***
Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок Місія «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» Українскої Православної Церкви ЄДРПОУ 36423695 Рахунок 26009052753840 Банк ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» МФО 300711. Або – КАРТА ПриватБанка: 5169 3305 0747 2303 із зазначенням платежу.

За матеріалами сайту: Рівненської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *