КІРОВОГРАДСЬКА ЄПАРХІЯ. Учасники «Асоціації православних сімей» відвідали людей похилого віку

news_big_3225029 вересня учасники «Асоціації православних сімей» відвідали будинок для людей літнього віку «Милосердний самарянин».
Відвідавши декілька кімнат, дуже приємно було побачити радість на обличчі та почути слова приємного здивування насельників даного закладу. Стало соромно, адже тривалий час не відвідував свої нових друзів. За період моєї відсутності з’явилися нові люди. Місця у притулку не багато, а це означає, що якщо з’являються нові люди, то старі …
Сьогодні, вгостивши своїх «френдів» солодким полуденком, розповідали їм про свято Воздвиження Господнього та зібрали список імен для церковного поминання.
Поневолі згадав роздуми на тему: «Де Бог?» одного з християнських місіонерів заходу.
«Де Бог?»
«Де Бог, якщо у світі стільки голодних, спраглих, бездомних, біженців, переселенців? Де Бог, якщо невинні люди страждають від насилля, тероризму, воєн? Де Бог, коли хвороби підкошують здоров’я людей? Де Бог, коли стільки дітей експлуатують, принижують? Де Бог, якщо тривоги і сумніви переповняють душі цілих народів?
На ці питання у людей немає відповіді. Ми можемо лише звернутися до Господа та попросити у нього відповіді. І відповідь Спасителя така: Бог перебуває в них. Христос перебуває в тих, хто страждає, і Сам ототожнює Себе з кожним з них. Сам Ісус прирівнюючи себе до наших братів і сестер, які терплять біль і страждання, пішов по шляху тортур, який привів Його до Голгофи. Померши на хресті, Він взяв з самовідданою любов’ю на Себе і в Себе фізичні, моральні і духовні рани всього людства. Обійнявши дерево хреста, Ісус обняв наготу, голод і спрагу, самотність, біль і смерть людей усіх часів та народів».
У бездомних та бідних до нас приходить Спаситель! Бажаємо одного разу зустрівшись з Христом з ним не розійтися.
Керівник Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Сергій Новак

За матеріалами сайту: Кіровоградської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *