КИЇВСЬКА ЄПАРХІЯ. Столичні священнослужителі разом з волонтерами відвідали дітей у Пугачовському будинку-інтернаті

17 лютого 2018 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія благочинний Кладовищенського благочиння протоієрей Сергій Вейго разом з настоятелем Свято-Миколаївського храму протоієреєм Сергієм Дороховим відвідали Пугачовський будинок-інтернат (село Березневе Житомирської області). До благодійної справи приєдналися також волонтери православного співтовариства “Сила Добра” (керівник Артемій Культенко), вихованці Православних катехізаторських курсів при Київській Духовній Академії та прихожани храму.

В ході поїздки вдалося ознайомитися з побутом вихованців в інтернаті, провести час з дітьми, які страждають неврологічними розладами. Всім дітям були привезені подарунки, солодощі, розмальовки, одяг. На потреби інтернату були зібрані фарба, предмети особистої гігієни тощо загальною вартістю близько 30 тис. грн.

Волонтери провели час з дітьми, займаючись творчістю і простим спілкуванням, оскільки для хворих дітей радість спілкування вкрай важлива. Гостей було ознайомлено з нещодвано збудованим храмом, що знаходиться на території, на честь великомученика і цілителя Пантелеімона, в якому вже регулярно відбуваються богослужіння.

У Пугачовському дитячому будинку проживають більше 8о дітей віком від 4 до 30 років з помірною та глибокою розумовою відсталістю, ще й з фізичними патологіями. Дитячий будинок складається з декількох будівель – спального корпусу, їдальні, денного корпусу, банно-прального корпусу і ще декількох господарських будівель.

За матеріалами: Київська Митрополія Української Православної Церкви

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *