БОРИСПІЛЬСЬКА ЄПАРХІЯ. Керівники сімейного і молодіжного відділів розповсюдили благодійну допомогу серед парафій єпархії

У перший тиждень Великого посту вся повнота Православної Церкви звершує особливі покаянні богослужіння. Піст, окрім молитв, ще й і пора для добрих справ. Саме у ці дні керівниками сімейного і молодіжного відділів ієреєм Максимом Молотковим та протоієреєм Іваном Омельчуком, була проведена благодійна акція «Допомога поруч».

Завдяки гуманітарній допомозі, яку виділив громадський діяч та благодійник Владислав Бондаренко, десятки сімей, які потребують особливої уваги та підтримки отримали допомогу через духовенство та не байдужих прихожан храмів, які змогли поєднати богослужіння та виконання хорошої справи – допомогти ближньому. Допомога (3 тони) була розвезена по Калитянській обєднаній громаді в яку входять: с. Семиполки, с. Заворичі, с. Опанасів, с. Бервиці, с. Мокрець, а також по декілька стотень кілограм отримали: с. Світильня, с. Русанів, с. Красилівка, с. Кулаженці, смт. Баришівка, с. Пасічна. Деякі місцеві священики додавали до одягу ще й  продукти харчування.

Так, в селі Семиполки, настоятель місцевого храму додав до допомоги борошно, олію, цукор, макаронні вироби, консерви крупи та ін.

Настоятель храму с. Заворичі протоієрей Петро Котюк, а також староста села Горбенко Володимир і місцевий депутат Пилипчук Ігор допомогли з транспортом для доставки речей у сім’ї.

Варто зазначити також, що спільно зі священиками Бориспільської єпархії до роботи долучались регіональні працівники соціальних служб.

У Броварському районі до співпраці долучилась Коземко Тетяна, яка є керівником територіального броварського відділу по допомозі пристарілим на дому.

До розфасування одягу долучилась депутат смт Калита Смірнова Ірина.

Директор центру соц. служб Баришівського району Борзак Лариса, а також Директор місцевого нарко-реабілітаційного центру Сергій Татійов, разом з настоятелем храму с. Пасічна протоієреєм Іоанном Омельчуком, приєдналися до роздачі (1 тони) одягу.

За матеріалами: Бориспільської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *