“Допомога літнім і малозабезпеченим”

22 березня, в рамках проекту «Друзі на вулиці», працівники соціального відділу Воскресенського кафедрального собору УПЦ спільно з небайдужими киянами організували видачу продуктів харчування для людей похилого віку.

З благословення єпископа Бородянського Варсонофія на території споруджуваного собору у каплиці благовірного князя Ярослава Мудрого соціальні працівники та волонтери роздавали всім, хто потребує продуктові набори, в якому була гречка, цукор, чай, цукерки, вафлі, пиріжки.

Протягом останніх місяців склалася традиція спільної діяльності соціального відділу Кафедрального собору та активних представників нашого суспільства. Координатор із соціальної роботи Олена Богданова ділиться своїм багаторічним досвідом з молодими людьми – як правило, підприємцями, які відчувають потребу допомогти знедоленим співвітчизникам. Територія Кафедрального собору тепер служить відкритим майданчиком, на якій здійснюється соціальна допомога для незаможних людей. І вона відкрита для всіх, хто бажає якимось чином брати участь в справі милосердя.

В наш час є справжні активісти, які мають свою активну позицію і позитивний заряд у своїй соціальній діяльності. Це прості кияни, які витрачають свій час і кошти тільки для того, щоб допомогти іншим. Сьогодні це зробили Олексій, Микола та Андрій. Минулого разу це були інші хлопці, а завтра можуть бути зовсім інші. І чим більше зустрічаються такі люди, тим більше віриться в майбутнє цих людей і нашого суспільства, що є база, на якій все може будуватися. Цим фундаментом є співчуття, людяність, любов.

Одним з напрямків роботи соціального відділу є щоденна видача хлібобулочних виробів незаможним. Зазвичай це свіжа випічка (пиріжки) або додаткові продуктові набори до свят. Така робота дуже важлива, так як люди, які потребують підтримки, можуть гарантовано отримати її на території церковного комплексу. Підопічні, регулярно отримують продовольчу допомогу, щиро вдячні єпископу Варсонофію і жертводавцям за християнське увагу до них.

Крім розподілу продуктів харчування в будні дні при Кафедральному соборі УПЦ з благословення єпископа Бородянського Варсонофія існує центр по збору речей для нужденних. Це можуть бути нові речі або вживані (в хорошому стані), одяг, взуття, іграшки, книги та ін.

НАДАТИ ДОПОМОГУ

Бажаючі допомогти інвалідам, незаможним, дитячим будинкам можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок собору із зазначенням платежу, а також пожертвування речові. Соціальний відділ Воскресенського кафедрального собору УПЦ приймає від населення речі, продукти, ліки, чаї \ трави, духовну літературу. Пожертви розподіляються для біженців, малозабезпечених, інвалідів та дітей.

Приемный пункт социального отдела Кафедрального собора находится по адресу :г.Киев, ул. Железнодорожное шоссе 3 ( Метро Лыбедская), территория строящегося собора, административный корпус №1, каб.8 ,приём вещей с ПН-ПТ, с 9-30 до 18-00.

За матеріалами: УПЦ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *