ОДЕСЬКА ЄПАРХІЯ. Клірики і молодь Одеської єпархії відвідали підопічних КУ “Міський притулок для дітей” м.Одеси

25 березня 2018 року, духовенство Одеської єпархії в особі настоятеля храму на честь мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії протоієрея Ігоря Батьківщина і клірика Свято-Олексіївського храму священика Андрія Полещука, спільно з молодіжними активами Свято-Іллінського Одеського чоловічого монастиря і єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння, відвідали підопічних КУ “Міський притулок для дітей №1” м.Одеси.

Спочатку зустрічі був відслужений молебень за здоров’я всіх підопічних притулку. Потім гості поспілкувалися з дітлахами і подарували кожному солодкі подарунки.
Відзначимо що, притулок розрахований на дітей віком від 3 до 18 років. Сюди потрапляють “діти вулиці” – бездомні або втекли від батьків діти, діти-сироти. Термін перебування дітей у притулку – від 3 місяців до року. У притулку вони живуть до тих пір, поки їх не перерозподілять по дитячих будинках або школам-інтернатам. Тут на час вони знаходять будинок.
З благословення Владики Митрополита Агафангела, з осені 2010 року, Одеська єпархія, в особі настоятеля храму на честь мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії протоієрея Ігоря Батьківщина, здійснює духовну опіку притулку. Отець Ігор регулярно відвідує дітей, проводить з ними тематичні зустрічі, метою яких є знайомство дітей з Азами Православної віри.
Також варто відзначити, що в розпорядок дня дітей включені ранкові, вечірні молитви, молитви до і після їжі, які вони читають у спеціально обладнаній молитовній кімнаті-каплиці.

За матеріалами: Одеської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *