ВІННИЦЬКА ЄПАРХІЯ. “Священики передали гуманітарну допомогу бійцям і мешканцям будинку милосердя на Донеччині”

З 25 по 29 березня тривала чергова поїздка капеланів-волонтерів Вінницької єпархії на схід України. Для протоієрея Анатолія Кузнєцова це було вже 40-е відвідування зони бойових дій. Його супроводжували протоієрей Василій Августінов та протоієрей Олексій Волков. Священики доставили на Донеччину майже 6 тон гуманітарної допомоги від духовенства та вірян, а також людей доброї волі, котрі постійно підтримують гуманітарні ініціативи Вінницької єпархії.

Насамперед священики передали продукти харчування для «Будинку милосердя» у с. Новомихайлівка, де перебувають понад 30 престарілих, більша частина з яких інваліди. Іншу частину допомоги представники єпархії передали військовим у Пісках, Покровському, Авдіївці, Красногорівці.

Традиційно відвідали військовослужбовців, які займаються евакуацією загиблих. Крім продуктів, засобів особистої гігієни, побутової хімії, священики привезли бійцям малюнки, які намалювали діти з с. Писарівка Вінницького району. Найсмачнішим подарунком для тих, хто знаходиться на передовій, були домашні вареники, які у величезній кількості виліпили діти разом з батьками у навчальних закладах сіл Михайлівка та Жабелівка Вінницького району, а також парафіяни з с. Писарівка.

Повернувшись додому священики-волонтери передали подяку за допомогу насамперед митрополиту Вінницькому і Барському Симеону та священикам і мирянам з усіх благочинь Вінницької єпархії, адже цього разу було зібрано так багато допомоги, що вже після свята Пасхи з Вінниці на схід відправиться черговий гуманітарний вантаж, ще більший за попередній. Отець Анатолій Кузнєцов від імені бійців, які отримали допомогу і від мешканців Будинку милосердя передав персональну подяку Олегу Парфілову, Олександру Бедраку, Роману Кушніру, Наталії Коноплич, Валерію Владиці, Тетяні Єфремовій та іншим.

17 квітня з благословення митрополита Симеона священики здійснять ще одну поїздку, під час якої відвідають військові підрозділи, дитячі будинки, а також військові мобільні шпиталі.

За матеріалами: Вінницької єпархії

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *