ЧЕРКАСЬКА ЄПАРХІЯ. Великодні гостинці для воїнів АТО

Великдень — це одне з найбільших християнських свят. Кожен у цей день повинен відчути радість від Воскресіння Христового і посмакувати паскою та крашанками.

У багатьох родинах під час Великодніх свят не було синів, чоловіків і батьків, адже вони на cході захищають нашу країну. В час великого духовного свята, щоб не залишати наших воїнів наодинці з їхніми думками і переживаннями, щоб наші захисники за сотні кілометрів від рідних домівок відчули дух свята, дух Воскресіння Христового, архімандрит Лукіан разом зі своїми незмінними помічниками-волонтерами Олексієм Лісовим та Богданом Возрудом повезли воїнам частинку родинного Великоднього тепла, яку передали прихожани церкви Святого Воскресіння села Безпальче, де архімандрит Лукіан служить настоятелем, прихожани церков сіл Левченки, Тополі, Жорнокльови, школярі та вчителі Нехайківської школи Драбівського району, сіл Богдани, Броварки, Малинівщина, Каленики, Ковтунівка Золотоніського району. Несли до церкви хто що може – овочі, консервацію, паски, крашанки та різні смаколики. Діти підготували велику кількість листівок, вкладаючи в них свою позитивну енергетику, щоб наших вояків зігрівав промінчик домашньої обстановки, щоб вони відчували турботу та тепло з мирної території, з дому. Захисники через батюшку передавали щирі вітання небайдужим дітям, батькам, вчителям та всім, хто долучився до доброї справи та дякували за гостинці.
Цього разу батюшка відвідав військові частини , що знаходяться в районі міст Славянська, Бахмута, Сєверодонецька та в районі сіл Кримське, Щастя, Муратове. Зустрічався з депутатом Черкаської обласної ради Рябошликом Олександром, який разом зі своєю сім’єю боронить цілісність та свободу на сході України. Також мав зустріч з нашими земляками: Віктором Вовком зі ст. Драбів, Вадимом Тома зі Шрамківки, Юрієм Ральяном із Золотоношки. Окрім душевної бесіди , усі охочі мали нагоду приступити до святої сповіді.
Війнам властиво рано чи пізно закінчуватися. Ми вже перемогли! Ми вже створили націю. Нову українську націю. Завдяки таким відважним воїнам, ми вже перемогли ту тоталітарну машину омани й ілюзію утопії. Ми вже захистили свої землі від людської зради. «Боріться й поборете», – казав батько Шевченко.
Після щедрої святкової трапези, наші волонтери рушили додому. На зворотному шляху відвідали старовинний монастир, розташований на території Донецької області – Святогірську Свято-Успенську Лавру, де батюшка возніс молитву за мир в Україні .

За матеріалами Черкаської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *