КИЇВСЬКА ЄПАРХІЯ. Подарунки на Пасху для глухих дітей. Паски для сліпих людей реабілітаційного центру

12 квітня соціальний відділ Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового та керівник недільної школи «Чути серцем» Анна Блощинська привітали зі святом Пасхи дітей з порушенням слуху та викладачів школи-інтернат №18.

З благословення духівника школи єпископа Бородянського Варсонофія дітям привезли паски, бісквітні рулети, цукерки, шоколад і православні календарі. У київській спеціалізованій школі-інтернаті №18 (вул. Перова, 23) живуть і навчаються діти з різними вадами слуху у віці від 5 до 18 років з усіх куточків Київської області. Разом зі звичайними дітьми проходять навчання і діти-сироти, діти які позбавлені батьківського піклування, діти з діагнозом ДЦП. У школі-інтернаті робиться все для того щоб діти крім отримання освіти розвивалися як повноцінні особистості. Серед випускників школи – чемпіони України та світу з багатьох видів спорту, підтвердження чому цілий стенд нагород і кубків в кабінеті директора школи.

Діти підготували міні-концерт і порадували гостей з Кафедрального собору, виконавши пісні жестовою мовою з музичним супроводом. Вихованці інтернату показували також сольні співочі та танцювальні номери. Нагадаємо, що до свята Пасхи частина вихованців інтернату, які займаються в недільній школі «Чути серцем» при Духовно-просвітницькому центрі Кафедрального собору УПЦ записали музичний кліп. Після урочистої частини прийшов найприємніший момент вручення великодніх подарунків. Керівник соціального відділу Олена Богданова і Ганна Блощинська роздали 50 подарунків дітям. Для старшокласників керівник школи “Чути серцем” привезла лаврський шоколад.У стінах інтернату для глухих і слабочуючих навчаються не менше обдаровані, ніж в будь-якому іншому навчальному закладі, діти. В силу непідвладних нам обставин долі і природи ці діти обділені, але ми впевнені, що наша увага допоможе їм компенсувати цю втрату. Важливо, щоб вони відчували себе повноцінними членами нашого суспільства. Діти, позбавлені можливості чути, повинні бути впевнені, що ми їх чуємо!

Днем раніше соціальний відділ передав до свята Пасхи паски для сліпих і слабозорих православного реабілітаційного центру для незрячих людей, який знаходиться в Фастівському районі, в селі Велика Мотовилівка, Київської області. Паски від Кафедрального собору були передані в перший в Україні православний реабілітаційний центр для сліпих через волонтера Ірину, яку дякуємо за допомогу і сприяння.

Христос Воскресе!

Просимо приєднуватися до добрих справ. Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок собору ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» р \ с 26007060210162 МФО 300711 ОКПО 34880633 із зазначенням платежу, а також принести речові пожертви.

Приймальний пункт соціального відділу Кафедрального собору знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Залізничне шосе, 3 (метро «Либідська»), територія, де будується собору, адміністративний корпус №1, каб.8, прийом речей з ПН-ПТ, з 10-00 до 18-00.

За матеріалами Кафедрального собору УПЦ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *