ВЕЛИКОДНЯ АКЦІЯ. Дарунки першої необхідності для нужденних

З благословення Його Блаженства Блаженнішого митрополита Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, 8 квітня 2018 року в Києво-Печерській лаврі відбулася Великодня акція, у рамках якої була проведена святкова видача продуктово-гігієнічних наборів нужденним категоріям громадян: кризовим матерям і нужденним родинам переселенців, які знаходяться під опікою двох проектів Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань: «Центр гуманітарної допомоги для кризових мам» і «Центр гуманітарної допомоги для нужденних».

     Деякі нужденні знаходяться під опікою Відділу протягом 3-4 років, в основному це представники багатодітних сімей, одинокі та малозабезпечені люди, яким і сьогодні дуже важко і вони мають потребу в зовнішній підтримці.
     Захід розпочався зі святкового Великоднього молебню, який очолив голова Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов: освятили паски, яйця та іншу великодню поживу. По завершенню молебню отець Владислав говорив із людьми про те, що нас робить радісними або нещасними: «Чому ми страждаємо? Тому що ми віддаляємо себе від Бога, – розповідає отець Владислав. – Гріхами віддаляємо себе, тому самі себе змушуємо страждати. І коли людина долає свої гріховні, немічні внутрішні процеси, коли йде процес внутрішнього покаяння, переродження – людина вертається до Бога, вона набуває і радість, і сенс життя. Господь приймає кожну людину, що йде до нього, аби тільки людина захотіла та почала цей рух, – і Господь одразу ж вийде назустріч».
     Люди просили окропити їх самих та святкові принесення по 2-3 рази – такою пасхальною радістю пройнялося людське серце!
     По завершенню молебню людям була видана гуманітарна допомога у вигляді продуктових і гігієнічних наборів.
     Під час видачі прохачі спілкувалися один з одним, ділилися поточними історіями свого життя. З нами своїми думками поділилася Валевська Олеся, яка вперше звернулася за допомогою до Відділу в 2015 році як переселенка, а в 2017 опинилася й під опікою проекту «ЦГД для кризових вагітних»:
     «Спочатку мені допомагали одягом і продуктами харчування, а з 2017 року, коли я завагітніла, – засобами гігієни, дитячої косметикою, підгузками й продуктовими наборами. Мені будь-яка допомога була приємна, але особливо цінною виявилася тоді, коли я завагітніла: всі підгузки, пляшечки, соски – здається, дрібниці, але ж це важливі дрібниці, які теж вимагають витрат. А тим більше, коли потрібно ще оплачувати і лікаря, та інші потреби.
     Часто, коли люди звертаються за допомогою, вони не вірять, що їм дійсно допоможуть. Я не кажу, що їх обманюють, але часто знаходяться обставини, коли не завжди є можливість допомогти всім. Я була дуже здивована, що нас обдзвонюють, нагадують, сама увага – це теж дуже важливо, тому що психологічно – ти руки опускаєш, не віриш ні в що, психологічно тиснуть самі обставини: що на батьківщині війна, що я живу в гуртожитку одна з маленькою дитиною, я мама-одиначка. Є такі ситуації, що не завжди хороші люди трапляються на шляху, а коли ось така допомога, то на душі з’являється радість навіть не від того, що я заощадила і все добре, а від того, що відчуваєш увагу і турботу, моральну підтримку. Ще сьогодні батюшка освятив паски – і такий радісний настрій, мені дуже приємно! Я вважаю, що тут більше турбота, не якась вигода або розрахунок. Ті ж підгузки можна просто купити, а тут все виходить якось по-особливому».
     Проекти підтримки кризових родин переселенців і кризових вагітних продовжують свою діяльність. Ви можете також приєднатися до добровольчого руху проектів або надати посильну допомогу, перерахувавши кошти за вказаними нижче реквізитами.
     Люди потребують нашої з вами підтримки!
     РЕКВІЗИТИ
Отримувач: МIСIЯ СИНОДАЛЬНИЙ ВIДДIЛ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ З СОЦIАЛЬНО-ГУМАНIТАРНИХ ПИТАНЬ
Рахунок: ‎26000052664282
МФО: 320649
ОКПО: ‎40721804
Банк: ПАТ КБ ПриватБанк Або карта ПриватБанку 5169 3305 0988 5528 із зазначенням платежу «Центр допомоги для кризових мам» або «Центр допомоги для нужденних».

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *