КИЇВСЬКА ЄПАРХІЯ. Подарунки дітям на Великдень. Соціальний відділ Кафедрального собору УПЦ в клініці дитячої нейрохірургії ім.А.П.Ромоданова

13 квітня, з благословення єпископа Бородянського Варсонофія співробітники соціального відділу Воскресенського кафедрального собору УПЦ відвідали дитяче відділення інституту нейрохірургії ім. академіка А. Ромоданова. Привітали 27 дітей і батьків зі святом Христового Воскресіння, а також передали гостинці.

Старша медична сестра проводила представників громади в дитяче відділення, дозволила відвідати палати з дітьми і вручити подарунки. Дітям передали паски, цукерки, бісквітні рулети, квілінг, альбоми для малювання, акварельні фарби, дитячу Біблію, перекидний ілюстрований православний календар.

У дитячому відділенні клініки, знаходяться діти зі складними захворюваннями, і не тільки вони. З ними живуть їхні мами, які «хворіють» разом з дітьми, переживають їх хворобу за двох. Це дуже важка психологічна ноша, життєвий хрест – бачити як страждає твоя дитина. В очах жінок втома, але все ж посмішка, діти не повинні відчувати якусь приреченість або невіру мами в позитивний результат. Це сильні люди, які якщо і плачуть ночами, але до кінця борються за життя і здоров’я своїх дітей. Мами вірять, сподіваються і чекають дива. Від Бога, від лікарів, від людей.

Дуже важливо не забувати ці сім’ї, в яких ростуть діти з такими складними захворюваннями, по можливості допомагати їм. Скромні люди в закритому просторі найбільше потребує підтримки та допомоги, часто залишаються наодинці зі своєю бідою.

У київську клініку дитячої нейрохірургії Інституту ім. Ромоданова в Києві, (вул. Платона Майбороди 32, потрапляють діти з усіх регіонів України. Це головне медичний заклад в Україні за фахом нейрохірургія. В тому числі і ті, від яких батьки відмовилися у пологових будинках, дізнавшись про діагнози – родових і черепно-мозкових травмах, онкологічних захворюваннях центральної нервової системи, гідроцефалії або спинномозкової грижі. за рік в клініку надходить близько 800 дітей, в тому числі «відмовники», 96% потребують оперативного втручання. Щодня хірурги клініки роблять по 3-4 найскладніших операцій.

Громада Кафедрального собору дуже вдячна людям, які надають допомогу дітям, інвалідам, сиротам, багатодітним сім’ям через пожертвування речами, іграшками, продуктами, фінансами, духовною літературою.

 

Просимо приєднуватися до добрих справ!

Бажаючі допомогти можуть надати допомогу у вигляді перерахувань на рахунок собору ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» р \ с 26007060210162 МФО 300711 ОКПО 34880633 із зазначенням платежу, а також принести речові пожертви.

Приймальний пункт соціального відділу Кафедрального собору знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Залізничне шосе, 3 (метро «Либідська»), територія, де будується собор, адміністративний корпус №1, каб.8, прийом речей з ПН-ПТ, з 10-00 до 18-00.

За матеріалами Кафедрального собору УПЦ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *