ЧЕРКАСЬКА ЄПАРХІЯ. Священики-волонтери із Городища відвідали українських воїнів у зоні бойових дій

Учора із району Авдіївки, що під Донецьком – це передовий край протистояння українських воїнів та сепаратистів – повернулися священики із Городищенського благочиння Михайло Негер і Михайло Винник, які займаються активною волонтерською діяльністю допомоги українським воїнам у зоні АТО на сході нашої держави.

Перший батюшка, який служить настоятелем храму у селі Мліїв Городищенського району, хоча й не числиться священиком-капеланом, але виїжджає на передові українські позиції від початку бойових дій. Своїм бусом він об’їздив усі фронтові дороги, неодноразово потрапляв під обстріли. Його тут добре знають і глибоко поважають за сміливість, патріотизм.
Отець Михайло Винник приїхав сюди уперше, але його волонтерська допомога українським захисникам є не менш вагомою. У городищенському селі В’язівок, де він багато років служить настоятелем, панотець тримає чимале господарство, яке працює на потреби української армії. Практично щомісяця звідси на передові відправляються посилки з консервами, тушонкою, салом, домашніми ковбасами, свіжими овочами. І усе це цілком безкоштовно, за покликом серця.
Сергій Максимович із Городища, який привіз священиків, є справжньою легендою волонтерського руху: він теж об’їхав усі гарячі точки зони АТО, займається ремонтом техніки для української армії, відправляє вантажі з харчовими продуктами.
Цього разу гості відвідали передові блокпости, привітали бійців із Великоднем та залишили їм цілий бус подарунків: запашні домашні паски, висококалорійні продукти харчування, предмети особистої гігієни, побутову хімію, новий одяг.
Гості піднесли свої молитви біля меморіалу загиблим українським воїнам, який встановлено в Авдіївці.
Вони передали благословення Митрополита Черкаського і Канівського Софронія, який надає велике значення волонтерській діяльності з боку єпархіального духовенства.
Вагомий особистий внесок до цієї благодійної справи зробив також православний священик Артем Бондаренко – українець, який давно вкоренився і служить у Баварії (Німеччина), але не пориває зв’язку з Україною та намагається допомогти своїм землякам. Він передав нашим воїнам якісний німецький шоколад, чоловічу білизну, кишенькові молитвослови та українські прапори, які користуються тут особливим попитом.
Вагому допомогу для організації поїздки надали благочинний Смілянського округу протоієрей Петро Дмитрук та благочинний Золотоніського округу протоієрей Ярослав Івануса.

За матеріалами Черкаської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *