Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань долучився до відзначення міжнародного дня онкохворої дитини

15 лютого у всьому світі відзначається Міжнародний день онкохворої дитини (International Childhood Cancer Day, ICCD). Ця дата відзначається організаціями, які входять до складу Міжнародної конфедерації батьків онкохворих дітей (ICCCPO). З 2003 року заходи з нагоди цього дня проводяться і в Україні.

В цьому році до відзначення цього дня долучився і Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань, відвідавши ДИТЯЧЕ  ВІДДІЛЕННЯ Київського міського клінічного онкологічного центру. Дане відділення є лікувально-діагностичним та організаційно-методичним центром, що відповідає за лікування, диспансерний нагляд, надання консультативної допомоги дітям, а також проводить інформаційно-методичну роботу з педіатрами стаціонарів та поліклінік м. Києва.
За рік у дитячому відділенні КМКОЦ отримують лікування біля 450 дітей.

В цей день Православна Церква святкує ще й велике двунадесяте Свято Стрітення Господнього, тому у відділенні була звершена святкова Божественна Літургія і всі охочі мали змогу причаститися Святих Христових Таїн. Голова Синодального відділу прот.Сергій Екшиян подарував для закладу ікону київської подвижниці преподобної Димитри (Єгорової). Також дітки, які знаходяться на стаціонарному лікуванні отримали солодкі подарунки.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *