Місія Милосердя: Священники УПЦ доставили гуманітарний вантаж у постраждалі райони Харківщини та Донеччини

Місія Милосердя: Священники УПЦ доставили гуманітарний вантаж у постраждалі райони Харківщини та Донеччини 

 

Місія Милосердя Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань Української Православної Церкви з 31 січня по 02 лютого відвідала деокуповані та найбільш постраждалі населені пункти Харківської та Донецької області. 

 

Гуманітарна місія відвідала Ізюм, Куп’янськ, село Кам’янку, Святогірськ, Зарічне, Долинне, Торське – регіони що потерпали від артобстрілів та окупації, бойові дії в частині з деяких з них продовжуються і наразі.

 

Було доставлено понад 1 тонну гуманітарних наборів для жителів, медичні препарати першої необхідності (знеболюючі, жарознижуючі), солодощі, одяг, 400 кг солі та 400 кг цукру. 

 

Під час поїздки Місія милосердя передала допомогу Збройним Силам України та мобільному шпиталю. Військовим було передано м’ясну консервацію, енергетичні напої та калорійні батончики.  

 

«Наша духовна Місія милосердя триває. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань від Київської єпархії доставили гуманітарний вантаж для найбільш постраждалих від війни. Майже все зруйновано, знищено: в цьому селі живе 30 чоловік із понад 500 дворів, а там де, ми далі поїдемо, там живе тільки два чоловіки. У Святому Письмі зазначено: «Блаженніше давати, ніж приймати» (Діян. 20:35). Справжнє багатство вимірюється не тим, що ти накопичив і витратив на себе, багатство вимірюється тим, скільки ти віддав. Те, що ми накопичили на небесах – це справжній скарб. Поспішайте творити добро», – зазначив голова відділу соціального служіння та благодійності Київської єпархії УПЦ протоієрей Андрій Дворовий. 

 

Більшість громад, які відвідала Місія, дуже постраждали або повністю зруйновані від активних бойових дій. 

 

Місцева жителька деокупованого селища Іванчуківка Надія ділиться: «Сьогодні ми гостро потребуємо продуктів харчування та медикаментів. До нашого селища дуже рідко приїздять». 

 

Селище Зарічне, зона активних бойових дій: «Я мама 2-х річного хлопчика, нам потрібні зараз медичні препарати та харчування». 

 

На сьогодні для жителів постраждалих громад є гостра потреба у продуктах, що можуть довго зберігатись (консервах, крупах), енергетичних напоях, каві, чаю та висококалорійних батончиках, дитячому харчуванні та медичних препаратах першої необхідності (серцевих, знеболюючих, жарознижуючих). 

 

Підтримати Місію милосердя у майбутніх гуманітарних поїздках: 

Карта: 5169 3305 2147 1273.  

Р/р UA953052990000026008005005362  

МФО 40721804 АТ КБ  

ПриватБанк ЄДРПОУ 40721804  

З позначкою «Місія милосердя»

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *