ВОЛИНСЬКА ЄПАРХІЯ. Пасхальні заходи в єпархії

FPQawWMnSMIУ неділю, в свято Пасхи, опісля святкових Богослужінь священики місіонерського відділу благочиння прибули у Рожищенську центральну районну лікарню, щоб привітати із Великоднем хворих та персонал.    

Із співом “Христос Воскрес!” священики  Дмитрій Теравський та Віталій Катеринчук, а також активні учасники молодіжного братства “НІКА”  обійшли усі відділення закладу даруючи кожному  крашанку

Великодня писанка об’єднує дітей України. У цьому переконалися діти, що навчаються у недільній школі при кафедральному Свято-Покровському храмі. Дітвора запросила до себе на майстер-клас з писанкарства дітей, що приїхали з Донецької та Луганської області.

Вони разом потрапили у світ великодньої радості та тому свою писанку робили з трепетом у душі. Кожен відчував, що не просто розмальовує яйце, а виготовляє символ Воскресіння, символ нового життя і надії.

Учасники Цуманської православної  молодіжки «Дзвін» разом зі своїм духовним наставником прот Михаїлом Кулакевичем відвідали   одиноких односельчан. Привітали стареньких зі Світлим Христовим Воскресінням та вручили продуктові набори.IMG_2564-300x2251-300x225

«Христос Воскрес!!!»Саме з цими, вічно живими і радісними словами молодіжка “Іоаннівська сім’я” завітала до одиноких стареньких геріатричного пансіонату.

Протягом виступу лунало багато святкових піснеспівів і була представлена сценка, яка змальовує радісну подію Воскресіння Христового. На завершення виступу духівник молодіжки – отець Роман привітав усіх мешканців пансіонату із Пасхою та вручив кожному шоколадне яйце.

Глядачі ж, у свою чергу, подякували молодіжці за змістовний виступ і побажали наснаги на подальші труди. Усі залишились щасливим та з посмішкою на обличчі. Воістину Ісус Христос Воскрес!

У середу, 4 травня коли церква продовжує святкувати Воскресіння Христове православне Сестринство на честь святих «Жінок Мироносиць» відвідали стареньких людей що проживають у геріатричному пансіонаті с. Білосток щоб привітати із святом Христового Воскресіння.

Зі словами “Христос Воскрес!” священик Андрій Нікітіч та троє сестер милосердя, обійшли усі кімнати закладу даруючи кожному невеличку пасочку та крашанку. Також привітали директора закладу Ірину Леонідівну, сестри подарували ікону Воскресіння Христового та побажали міцного здоров’я, сил, та наснаги у подальшій роботі.

Сестри милосердя майже щотижня відвідують цей заклад проводячи катехізичну роботу, але цей раз був особливий тому що сльози радості та вдячності були на обличчі у всіх. Усі радо відповідали на пасхальне вітання  “Воістину Воскрес!”

«Залишайтеся з Богом!» – з цими словами владика Олександр залишав не тільки приміщення каплички святих Козьми і Даміана у геріатричному пансіонаті, де зібралися підопічні, які дають ще собі раду.

Ці слова він казав і підопічним, які через фізичні немощі вже не можуть вийти зі своїх кімнат. Владика провідав і лежачих, вручивши кожному, як і всім підопічним, що були на зустрічі із ним, солодощі. І важливим були для них саме слова «бути із Богом», бо часто надія у цих людей тільки на Господа і милосердних людей, яких Він їм посилає.

Владика Олександр благословив цих віруючих людей, які доживають віку у казенному домі, аби Господь і надалі не залишав їх без Своєї ласки.

За матеріалами сайту: Волинської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *