На Волині при Свято-Геогіївському храмі відкриється центр для дітей з особливими потребами

10641193_918223344884799_4532196673357708955_n

До Міжнародного дня людей з особливими потребами у понеділок, 1 грудня, у районному будинку культури селища Голоби (Ковельський район Волинської області) відбувся святковий захід на підтримку дітей з особливими потребами.

Дійство було ініційоване парафіяльною радою селищного Георгіївського храму. На свято завітали вихованці Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» м. Луцьк, учні Голобського будинку-інтернату, юні актори театральної студії «Буття» при районному будинку культури та діти з недільної школи храму.

Кожен із колективів представив на сцені історію свого життя. Усі виступи супроводжувалися оплесками глядачів-голобчан, яких зібралося понад п’ятсот.

Гостями заходу також стали голова Ковельської районної ради Ігор Верчук, заступник голови Галина Коляда, керівник райдержадміністрації Степан Топольський, директор центру і селищний голова Сергій Гарбарук, директор Голобського дитячого будинку-інтернату Микола Пруд.

На концерті також дебютувала нещодавно створена громадська організація «Спілка батьків дітей-інвалідів та дітей з особливими потребами «Диво» селища Голоби». Керівник організації Наталія Борисюк ознайомила присутніх із першими кроками діяльності організації, подякувала ковельській районній владі та голобській громаді за проявлення розуміння і матеріальну допомогу.

Настоятель парафії ієромонах Ніфонт анонсував відкриття прихрамового центру для дітей з особливими потребами. Станом на сьогодні там ще тривають ремонтні роботи, завершення яких заплановане до дня св. Миколая.

За матеріалами сайту Православіє в Україні

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *