Відбулася зустріч з представниками Біблійних Товариств Європи

22 вересня 2015 року в приміщенні Церковно-археологічного кабінету Київської Духовної Академії відбулася зустріч представників Української Православної Церкви з представниками Біблійних Товариств (БТ) Данії, Нідерландів, Норвегії та України. У складі делегації були наступні високоповажні особи: директор міжнародного служіння БТ Данії пані Синне Гарф, голова міжнародного служіння БТ Нідерландів пані Джойс ван де Вен, менеджер з комунікації БТ Данії пані Інге Елізе Хандсбек Дженсен, фотожурналіст Норвезького БТ пан Даг К’єр Смемо, Генеральний секретар Українського БТ пан О. І. Бабійчук, заступник Генерального Секретаря Українського БТ пан А. В. Райчинець. З боку УПЦ гостей приймали заступник голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, співробітник Відділу Д. П. Лозінський та заступник голови Відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань ієрей Іоанн Сухоняк.

????????????????????????????????????

Основною темою розмови була роль Церкви та актуальність Слова Божого у суспільстві в умовах війни.

Священник Іоанн, розповів про допомогу Церкви постраждалим внаслідок війни у Країні. З акцентував гостей, що Церква допомагає всім хто приходить і просить допомоги без виключення, не дивлячись на релігійні чи якісь політичні погляди та баченням. Також під час зустрічі священник Іоанн розповів про допомогу Церкви постраждалим регіонам країни, зокрема про місію «Милосердя та примирення», мета якої надання адресної допомоги постраждалим жителям східних регіонів України.

Сторонами було також відзначено, що співпраця між Українським Біблійним Товариством і Українською Православною Церквою, яка є однією із засновниць УБТ, за багато років сумісної роботи у розповсюдженні Слова Божого уже принесла і продовжує приносити багато добрих плодів навіть у нинішні важкі часи.

«Тільки Христос, тільки Слово Боже і ніяке інше сказане слово здатне принести мир у суспільство і у серця кожного з нас. – сказав наприкінці зустрічі протоієрей Миколай. – А тому, поширюючи Євангеліє і проповідуючи його людям, ми робимо найважливішу в світі справу, що освячена самим Господом».

На згадку про зустріч у Києво-Печерській Лаврі гості отримали у подарунок примірники «Києво-Печерського Патерика» англійською мовою.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *