ВІННИЦЬКА ЄПАРХІЯ. Священики-волонтери здійснили  поїздку в зону АТО

12659841-968511223243334-824700433-n28 січня із зони АТО повернулися клірики Вінницької єпархії УПЦ протоієреї Анатолій Кузнєцов та Олексій Волков. У чергову поїздку, яку організували священики, з ними вирушили волонтери з тульчинської волонтерської сотні на чолі з Олегом Новіковим, керівник вінницького волонтерського об’єднання Олена Верлан та заступник начальника Військово-медичного клінічного Центру Центрального регіону полковник медичної служби Віталій Колесюк. Віталій Степанович супроводжував цінний вантаж – 300 кг замінника крові для поранених, що призначалися для потреб 59-го військового мобільного госпіталю.

Крім цього волонтери доставили на схід й інші ліки, предмети гігієни, теплий одяг, «буржуйки» від немирівських волонтерів продукти та смачні вареники від громад Гуменської сільської ради Вінницького району. Борошно для пожертвував підприємець з Малих Крушлинців Василь Невмивака, а отець Анатолій Кузнєцов залучив до їх приготування своїх парафіян, а також вихователів і батьків дитячих садочків «Мальви» та «Пролісок» з сіл Гуменне і Михайлівка. До ініціативи священика приєдналися й жителі сусіднього села Великі Крушлинці. Разом волонтери приготували для бійців 70 п’ятилітрових відерець з варениками. Самі відерця придбали на кошти, які жертвували парафіяни о. Анатолія під час традиційного Хрещенського окроплення домів у Жабелівці та Михайлівці. На ці ж кошти були придбані й інші продукти харчування, а також тепла білизна.

Серед допомоги були теплі шкарпетки та матраци, які передала родина вінницького священика, яка мешкає у Німеччині. Активно долучилися до збору продуктів громади с. Писарівки та Вороновиці. Окрім вареників смачним подарунком для солдатів став домашній хліб, спечений жительками вінницьких сіл, який нагадав їм про власний дім, де за них моляться і чекають на них найрідніші люди. Приємним сюрпризом для бійців стали ялинки з цукерок та малюнки, які передали їм діти з Вінниччини.

Серед меценатів, які активно відгукнулися на заклик вінницьких священиків-волонтерів, були підприємець Олександ Бедрак та керівник АТП «Липовець» Валерій Владика, котрий передав чотири колеса для «швидкої» у село Федорівку. Вінницьке єпархіальне управління УПЦ також надало кошти для організації цієї гуманітарної поїздки на схід. В результаті допомога була доставлена, як вже було зазначено, у 59 військовий мобільний госпіталь у Сватово, у підрозділ, який знаходиться у с. Федорівка, а також у «гарячі» точки: Торецьке, 29-й і 30-й блокпости, Тошківку, Артемівськ, Констянтинівку, Попасну. Не оминули увагою волонтери й Перший добровольчий мобільний шпиталь. Окрему подяку священики висловлюють місцевій владі та волонтерам з Хоролу Полтавської області, який надав автомобіль, коли один вінницьких бусів зламався у дорозі.

Наступну поїздку священики Анатолій та Олексій планують після свята Стрітення Господнього, і вже зараз залучають меценатів і своїх парафіян до її підготовки.

За матеріалами сайту: Вінницької єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *