ЖИТОМИРСЬКА ЄПАРХІЯ. Традиційний щорічний благодійний вечір колядок

З 9 по 12 січня 2018 року з благословіння Високопреосвященнішого Никодима, митрополита Житомирського і Новоград-Волинського, по всій єпархії пройшов традиційний щорічний благодійний вечір колядок.

 

9 січня 2018 року у часі третього дня Різдва Христового, з благословіння митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, у Черняхівському районному Будинку Культури відбувся сьомий різдвяний благодійний вечір колядок.

Учасниками різдвяних виступів стали церковні хори майже усіх храмів Черняхівського благочиння, щедрими колядками і вінчуваннями вразили дітки воскресних шкіл, окремі виступи представили світські колективи.

На святковий захід зібралися місцеві жителі та гості, прийшли священослужителі благочиння. Головним гостем свята став візит правлячого архієрея Високопреосвященнішого митрополита Никодима.

Для дітей учасників АТО, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування були зібрані кошти під час благодійної акціїї свята. У літній період дітки зможуть гарно відпочити в православному дитячо-оздоровчому таборі.

 

* * *

 

9 січня 2018 року, на третій день свята Різдва Господа нашого Ісуса Христа, у Житомирському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги відбувся щорічний, а цьогоріч уже сьомий благодійний вечір колядок та різдвяних вінчувань. Захід відбувся з ініціативи Житомирської єпархії та з благословіння її Керуючого архієрея, Високопреосвященнішого митрополита Никодима.

Ще до початку свята великий хол театру наповнився народом, десятки і сотні житомирян та гостей із різних куточків Житомирщини прибули аби не тільки послухати колядки, але і долучитися до благодійної акції по збору коштів для літнього оздоровлення дітей учасників АТО, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Урочистий духовний концерт розпочався тільки у театральний хол ввійшов митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, якого усі зустріли оплесками. Серед присутніх у залі представники світської влади, відомі журналісти, поважні керівники і працівники державних установ, люди мистецтва і творчості, а також небайдужі до дітей, що потребують опіки, уваги і любові. Свою присутність на різдвяному вечорі колядок засвідчив Голова міста Житомира Сергій Іванович Сухомлин.

У благодійному заході взяли участь наступні учасники: житомирська хорова капела “ОРЕЯ” під незмінним керівником маестро Олександром Вацеком, хор Свято-Ольгинського храму м. Житомира, архієрейський хор Спасо-Преображенського та хор Свято-Хрестовоздвиженського кафедральних соборів, архієрейський хор Свято-Успенського архієрейського собору, молоді співачки: Анастасія Залуцька, Лілія Смірнова, Софія Лис, артисти-вокалісти Яніна та Олександр Яремчуки, переможець телепроекту “Голос Країни 3” Артем Кондратюк, заслужені артисти України Ірина Шинкарук та Юрій Градовський. Численні виступи учасників супроводжувала відома творча арт-студія “Творчий Я”.

Глядачі переглянули цікавий різдвяний вертеп-виставу, що показали вихованці воскресної школи Свято-Різдво-Богородичного храму м. Баранівка. Особливим гостем вечору став протоієрей Роман Барановський, духівник обителі Афонської Ікони Божої Матері в урочищі Кип’яче, який розповів гарний і душевний вірш про нашу Україну та заспівав декілька авторських пісень.

Ведучими свята стали: журналіст Віктор Мельниченко та усім відома і прекрасна Ірина Шинкарук.

Не тільки ведучі, але і учасники та глядачі протягом свята згадували незмінний талановитого поета і прозаїка, Володимира Шинкарука, який постійно повторяв: «Аніж лаяти темряву — краще запалити одну маленьку свічку». Саме ця фраза із року в рік пронизує вечір колядок як його незмінний девіз.

Протягом урочистого концерту були зібранні чисельні кошти для дітей учасників АТО, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. За отримані кошти діти матимуть змогу провести час у православному дитячому таборі відпочинку.

На завершення свята, отримавши слово, митрополит Никодим висловив щиру подяку усім учасникам, артистам, ведучим працівникам драмтеатру, а найбільше присутнім глядачам, котрі знайшли час і можливість аби прийти та спільними зусиллями допомогти діткам, а ще прославити Бога у Його світлому Народженні в Віфлеємській печері.

Насамкінець разом із усіма Владика заспівав відому колядку “Нова радість стала”.

 

* * *

 

10 січня 2018 року, у середу, в Любарському Будинку Культури відбувся традиційний щорічний благодійний вечір колядок. На святкове дійство завітав митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

Захід зібрав священослужителів Любарського благочиння, а також сотні бажаючих послухати колядки і вінчуванння та долучитись до благодійної акції по збору коштів для дітей учасників АТО, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Церковні хори, світські колективи та незмінні дитячі вітання і колядки подарували присутнім у залі теплі і приємні емоції.

Митрополит Никодим подякував організаторам, учасникам та усім глядачам за присутність на святі, побажав у мирі та єдності разом ще багато років робити добрі справи милосердя.

 

* * *

 

10 січня 2018 року, з благословіння Високопреосвященнішого Никодима, митрополита Житомирського і Новоград-Волинського, у Житомирському районному благочинні відбувся традиційний вечір колядок із проведенням благодійної акції.

У святковому заході, що відбувся в Будинку Культури містечка Озерне взяли участь різні церковні хори майже з усіх парафій благочиння. Свій виступ присутнім подарував вихідець із містечка переможець телепроекту “Голос країни 3” Артем Кондратюк.

На благодійному різдвяному вечорі колядок був присутній митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, а також священослужителі благочиння.

Під час заходу були зібрані кошти для оздоровлення дітей учасників АТО, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

 

* * *

 

12 січня 2018 року, з благословіння і особистої присутності митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима у Романівському благочинні єпархії відбувся сьомий щорічний благодійний вечір різдвяного духовного відпочинку, колядок та вінчувань.

На свято у районний Будинок Культури зібралось чимало охочих побачити цікаві виступи церковних хорів із різних парафій благочиння. Особливу радість присутнім дарували дитячі вірші та колядки. Глядачі у часі концерту також долучилися до благодійної акції по збору коштів для оздоровлення дітей учасників АТО, дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування.

У глядацькому залі також були присутні: благочинний Романівського району протоієрей Ярослав Коверчук і священослужителі Романівського благочиння, благочинний Бердичівського благочиння протоієрей Віталій Бойков, представники місцевої влади.

На закінчення свята митрополит Никодим привітав усіх із торжеством Христового Різдва, побажав присутнім миру, добра, здоров’я і помочі Божої. Разом із учасниками і глядачами Владика заспівав колядку.

 

* * *

 

12 січня 2018 року, з благословіння митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима у Чуднівському благочинні Житомирської єпархії було проведено традиційний вечір колядок із благодійною акцією.

Святковий різдвяний духовний концерт відбувся у селищі Карпівці. Тут, біля Будинку Культури митрополита Никодима зустріли священослужителі Чуднівського благочиння та благочинний протоієрей Андрій Змієвський.

За присутності Владики, духовенства та чисельної кількості мирян розпочався святковий вечір. Глядачі мали нагоду насолодитися різними різдвяними віршами, вінчуваннями і колядками. Різдвяне свято дарували присутнім дитячі і дорослі хори та колективи із майже усіх храмів району.

Митрополит Никодим у своєму слові подякував організаторам за проведену працю, глядачам за присутність та благодійність на користь дітей учасників АТО та дітей-сиріт. Вже традиційно на закінчення свята Владика з усіма заколядував.

 

* * *

 

12 січня 2018 року, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим відвідав Баранівське благочиння Житомирської єпархії та взяв участь у святковому різдвяному благодійному вечорі колядок.

Урочистий захід було проведено в районному Будинку Культури, де митрополита зустрів благочинний протоієрей Роман Клим та духовенство Баранівського благочиння.

На різдвяний концерт за участі дітей воскресних шкіл та різних церковних хорів благочиння зібралось доволі багато мирян. Свою присутність засвідчили представники світської влади.

Під час свята, у часі проведення благодійної акції, було зібрано кошти для оздоровлення дітей учасників АТО, дітей-сиріт та дітей позбавлених піклування батьків.

Митрополит Никодим подякував учасникам заходу за цікаві і веселі виступи, глядачам за благодійність та присутність, побажав усім добра і злагоди, миру і єдності. Разом із усіма, на завершення свята, Владика заспівав відому колядку.

 

За матеріалами: Житомирської єпархії

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *