8 автомобілів швидкої допомоги херсонським медикам від Української Православної Церкви і Фонду Вадима Новинського

8 автомобілів швидкої допомоги херсонським медикам від Української Православної Церкви і Фонду Вадима Новинського

17 листопада, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, делегація Української Православної Церкви передала 8 автомобілів швидкої допомоги та гуманітарну допомогу лікарням Херсона на Херсонської області, повідомляє пресслужба Фонду Вадима Новинського. 

 

Делегацію очолив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній. 

 

Перед відправкою владика Антоній освятив усі авто.  

 

Митрополит Антоній наголосив, що Українська Православна Церква – Церква українського народу і тому розділяє з ним і радості, і прикрощі. 

«Ми переживаємо і радості, і скорботи та біди, які сьогодні є в Україні. І ми щодня молимося, аби Господь укріпив кожного українця. Усі ми, як патріоти своєї Батьківщини, трудимося кожен на своєму місці для того, щоб у нашій державі скоріше запанував мир. І ця невелика допомога, яка сьогодні буде передана Херсону, — думаю, є свідченням внутрішнього болю, що є у кожного з нас – кожного священика, кожного мирянина Української Православної Церкви», – сказав керуючий справами УПЦ. 

 

Допомога була надана спільно з Благодійним фондом протодиякона Вадима Новинського «Покров». 

 

Як повідомив директор Фонду Вадима Новинського Дмитро Сергєєв, до кожної машини було додатково завантажено продукти харчування, дефібрилятори, складні та вакуумні ноші, а також ліки, яких зараз гостро потребують медики Херсону: знеболюючі, жарознижуючі препарати, антибіотики. 

 

Гуманітарний конвой був у дорозі весь день і досяг пункту призначення – Білозерської центральної районної лікарні у селищі Білозерка Херсонської області — вже пізно ввечорі. 

«Милістю Божою, ми сьогодні досягли Херсонщини. Зараз ми на території Білозерської лікарні, Війна — це завжди розруха, це завжди страждання. І ми відчули це, коли їхали сьогодні нашим гуманітарним конвоєм, проїжджаючи крізь багато блокпостів. Але особливо це відчулося, коли ми проїхали Миколаїв: дорога була вкрита вибоїнами від снарядів, вздовж дороги стоять розбиті хати, уражена військова техніка. І все це створює внутрішній настрій небезпеки. Навіть запах повітря війни впливає психологічно на настрій людини», – поділився митрополит Антоній. 

 

Зустрівши гуманітарний вантаж, головний лікар Білозерської центральної районної лікарні Дмитро Доманський подякував благодійникам. 

 

«Це вкрай необхідна і надважлива у цей час допомога для нас. Ви знаєте, що у Херсоні тільки-но припинилася окупація і, на жаль, багато машин швидкої було вивезено з нашої території. При цьому дуже багато людей залишилися у місті та потребують нашої допомоги. Тож таке оновлення автопарку швидких — це дуже вагома допомога нам. Українська Православна Церква — це Церква українського народу. Добре, що у цей важкий час ми об’єднуємося. Хай Господь береже, допомагає вам у ваших трудах!» — побажав лікар усім, хто взяв участь у гуманітарному транші. 

 

11 листопада наші воїни звільнили Херсон. Після восьми місяців окупації місто розпочинає довгий шлях відбудови. Зараз у багатьох будинках Херсона немає електрики та води, є проблеми з газопостачанням і зв’язком. Але великий тягар не такий важкий, якщо під нього підставлено сотні плечей. 

 

Фонд Вадима Новинського планує розширювати взаємодію з Українською Православною Церквою щодо надання соціальної та гуманітарної допомоги громадянам України, які постраждали від повномасштабних військових дій. 

 

Фонд вже ввіз на територію України більше 100 автомобілів швидкої допомоги. Десятки авто спецпризначення вже беруть участь у справі спасіння життів людей у прифронтових областях та всій країні.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *