Родина православних вінничан доставила свій 15-й гуманітарний вантаж у Святогірську Лавру

У зборі 15 тонн продуктів взяли участь віряни Вінницької та Уманської єпархій, жителі Кіровоградщини та Закарпаття.

15 тонн продуктів доставили днями для утримання 170 жінок і дітей біженців, які проживають в Свято-Успенській Святогірській Лаврі. Збір і доставку свого 15-го гуманітарного вантажу здійснила православна родина Георгій і Людмила Толчеви з Вінниці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

У зборі продуктів взяли участь парафіяни храмів Вінницької та Уманської єпархій УПЦ, жителі Умані та Жмеринки, фермери СФГ «Перлина Поділля» (с. Попівці Барського району) та смт. Уланов, козаки з козацького братства в смт. Голованівськ Кіровоградської області, жителі с. Російське поле Закарпатської області, сестри Браїлівського Свято-Троїцького жіночого монастиря і монахи Галайковського Спасо-Преображенського чоловічого монастиря Вінницької єпархії.

Усього було доставлено 7 тонн картоплі, 2 тонни яблук, 2 тонни зерна, 1 тонна гороху і 3 тонни борошна, цукру, соняшникової олії і різної консервації.

Зараз в Святогірській Лаврі на повному її утриманні проживають до 130 жінок і 37 дітей дошкільного та шкільного віку.

Це вже 15-й гуманітарний рейд, організованийсилами вінницьких волонтерів — подружжя Георгія і Людмили Толчевих з допомогою небайдужих людей, однодумців у справі милосердя.

Збори на Святогірську Лавру тривають. Організатори звертаються до всіх з проханням святих молитов і діяльної участі у справах милосердя. Всіх бажаючих надати допомогу в зборі або в оплаті чергового гуманітарного вантажу, а також з усіх питань щодо благодійної допомоги для Святогірської Лаври можна звертатися за телефоном: 096-579-00-07 (Георгій Толчев).

 

За матеріалами Свято-Успенської Святогірської Лаври

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *