Соціальний відділ УПЦ передав 2 тисячі пасок лікарям і пацієнтам столичних лікарень (+відео)

Акція від соціального відділу-13

1 травня 2021 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань передав 2 тисячі пасок для медперсоналу і пацієнтів столичних лікарень. Освятив паски ректор Київської духовної академії та семінарії єпископ Білогородський Сильвестр. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед звершенням чину освячення владика Сильвестр звернувся до присутніх, наголосивши, що у день Світлої Пасхи Христової ми маємо ділитися своєю радістю з усіма іншими, особливо з тими, хто знаходиться в лікарнях й потребує підтримки.

«Ми розуміємо, що зараз такий час, коли багато людей хворіють на різні хвороби, мається на увазі передусім на COVID, і лікарі в ці дні, в дні Пасхи Христової, будуть займатися своєю роботою — лікувати, допомагати хворим. На жаль, більшість із них не має можливості прийти в храм на Пасхальне богослужіння та освятити паски. Тому з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за підтримки і за організації Синодального відділу соціального служіння УПЦ ми освячуємо паски для хворих і для лікарів, які несуть своє служіння в лікарнях і займаються своїми пацієнтами. Ми всі бажаємо, щоб вони теж долучилися до свята Христової Пасхи».

Владика розповів, що після освячення, паски будуть розвезені в столичні лікарні (Олександрівської клінічної лікарні, Медмістечка, 4-ї лікарні, Національного Інституту рака, НДСЛ “Охматдит”, ін.) та роздані медикам та пацієнтам.

Своєю чергою в.о. директора Національного Інституту раку Шибко А. Ф. подякував організаторам цієї акції: «саме в цю Пасхальну ніч хочеться, щоб радість була у наших лікарнях, щоб віра, надія була в наших пацієнтів, щоб та Христова любов стала ліками, що лікують душу наших пацієнтів».

Представники й інших лікарень подякували Церкві за турботу та постійну молитву за медиків та за їх пацієнтів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *